Geen US Open-finale Serena Williams na nederlaag tegen Azarenka Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het is Serena Williams weer niet gelukt om Margaret Courts record van 24 grandslamtitels te evenaren. De 38-jarige Amerikaanse moest in de halve finales van de US Open haar meerdere erkennen in Viktoria Azarenka: 6-1, 3-6, 3-6.

In de eindstrijd neemt de ongeplaatste Wit-Russin het op tegen de kampioene van 2018, Naomi Osaka. De Japanse overleefde een spervuur aan mokerslagen van Jennifer Brady: 7-6 (1), 3-6, 6-3.

Naomi Osaka Pro Shots

Williams won in 2017 haar laatste grandslamtoernooi, de Australian Open. Daarna werd ze moeder. Na haar terugkeer in het tennis speelde ze vier finales (twee op Wimbledon en twee op de US Open), maar die gingen allemaal verloren.

"Het is natuurlijk heel teleurstellend dat ik nu mijn 24ste grandslamtitel niet kan veroveren, maar aan de andere kant: ik heb alles gegeven vandaag", reageerde Williams na afloop op de persconferentie.

"Andere keren was ik al dichtbij, maar toen voelde het alsof ik meer kon geven. Vandaag was dat niet zo. En ik ga sowieso naar Parijs (voor Roland Garros vanaf 21 september, red.)."

Ook de 31-jarige Azarenka is moeder. De voormalig nummer een van de wereld vocht in het verleden mooie duels uit met Williams, maar dit is de eerste keer dat ze haar rivale op een grandslamtoernooi verslaat.

Niveau Azarenka schiet omhoog

Daar zag het lang niet naar uit. Williams kwam vroeg in de tweede set bijna een break voor, maar vanaf dat moment schoot het niveau van Azarenka omhoog. Ze won vanaf 2-1 zeven van de acht daaropvolgende games en liet Williams niet meer terugkomen.

"Ik startte erg sterk", aldus Williams. "Maar Azarenka bleef vechten en ging steeds beter spelen. Misschien liet ik het gaspedaal iets teveel los, maar zij was gewoon erg goed."

Viktoria Azarenka Pro Shots

Osaka moest ook alles uit de kast halen. Pas bij 2-1 in de derde set kreeg ze voor het eerst een breakpoint op de dwingende opslag van de Amerikaanse nummer 41 van de wereld. Die benutte ze en daarmee zette ze Brady uiteindelijk schaakmat.

Ongelooflijke winners

Osaka serveerde over het algemeen zelfs nog beter en was Brady, die ongelooflijke winners afwisselde met snelle fouten, ook defensief de baas. Alleen in de tweede set was de Amerikaanse - ze had dit toernooi nog geen set verloren - secuur genoeg.

Jennifer Brady Pro Shots

STER reclame