PSG-middenvelder Marco Verratti baalt in Lens

Absentie supersterren breekt PSG op tijdens verloren duel met Lens

In afwezigheid van een groot aantal dragende spelers heeft Paris Saint-Germain het eerste competitieduel van het nieuwe seizoen verloren. De Franse kampioen ging op bezoek bij RC Lens met 1-0 onderuit.

Doelman Marcin Bulka stond met een pijnlijke blunder aan de basis van de Parijse nederlaag. Een foute pass van de 20-jarige Pool belandde een kwartier na rust in de voeten van Ignatius Ganago. De aanvaller van Lens tekende zonder aarzelen voor het enige doelpunt van de avond.

Simons op de bank

PSG-trainer Thomas Tuchel zat in aanloop naar het treffen met Lens al met de handen in het haar. Hij kon niet beschikken over Neymar, Kylian Mbappé, Keylor Navas, Mauro Icardi, Ángel Di María, Leandro Paredes en Marquinhos.

De zeven spelers waren positief getest op het coronavirus, dat ze vrijwel allemaal op hadden gelopen tijdens een - deels - gezamenlijke vakantie op Ibiza.

De spelers van Lens vieren de treffer van Ganago

Tuchel deed daarom een beroep op een aantal jonge talenten. Doelman Bulka speelde als vervanger van Navas pas zijn tweede duel voor PSG en de 18-jarige aanvallers Arnaud Kalimuendo Muinga en Kays Ruiz-Atil maakten hun debuut.

Xavi Simons behoorde voor het eerst tot de wedstrijdselectie, maar de 17-jarige Nederlander bleef het gehele duel op de bank.

PSG niet in buurt van treffer

PSG, dat bijna drie weken geleden de Champions League-finale verloor van Bayern München (1-0), ontsnapte al na een kwartier aan een achterstand. Een poging van Ganago belandde op de paal.

Kalimuendo Muinga en Ruiz-Atil lieten vervolgens namens de Parijzenaren zien over veel talent te beschikken, maar de debutanten slaagden er niet in om doelman Jean-Louis Leca te passeren.

In de slotfase drong PSG nog wel aan, maar de ploeg kwam niet in de buurt van de gelijkmaker. Ook linksback Mitchel Bakker, die tien minuten voor tijd inviel, kon het tij niet keren.