Serena Williams bereikt de kwartfinales van de US Open

Williams schudt taaie Griekse Sakkari van zich af, Kenin sneuvelt

Serena Williams heeft de kwartfinales van de US Open bereikt door de 25-jarige Maria Sakkari in drie sets te verslaan. De zesvoudig winnares van de US Open had de handen vol aan de Griekse, maar kon uiteindelijk toch de felicitaties in ontvangst nemen: 6-3, 6-7, 6-3.

In de eerste set liet Williams meteen zien waar ze voor gekomen was, een plek in de kwartfinales. Nadat ze eerst nog drie breakpunten op haar eigen service had moeten wegwerken, wist ze in de game daarna wel meteen de opslag van haar tegenstandster te breken. Vervolgens trok ze betrekkelijk eenvoudig de eerste set naar zich toe.

Revanche

Twee weken geleden hadden de twee tennissters elkaar voor het eerst getroffen en toen had Williams in drie sets haar meerdere moeten erkennen in de Sakkari. Ook nu liet de Griekse zien niet geïmponeerd te zijn door haar illustere Amerikaanse opponente.

In de tweede set zette Sakkari met een hoog tempo Williams meer onder druk en dat betaalde zich uit. Nadat ze al vijf setpoints onbenut had gelaten, sloeg ze bij de zesde mogelijkheid in de tiebreak alsnog toe en trok daarmee de partij weer in evenwicht.

Met een derde set werd de wedstrijd een fysieke slijtageslag, waarin de dertien jaar jongere Sakkari de betere papieren leek te hebben. Maar met haar ervaring en vooral ook haar klasse zette Williams het duel toch naar haar hand. Daarmee blijft Williams op koers voor een 24ste grandslamtitel, waarmee ze recordhoudster Margareth Court-Smith zou evenaren. Court-Smith boekte haar successen in de jaren 60 en 70.

Williams neemt het in de kwartfinales op tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova. De 32-jarige Pironkova maakt na drie jaar haar rentree en schakelde ook al Garbiñe Muguruza en Donna Vekic uit. Ook vandaag was ze haar tegenstander, de Française Alizé Cornet, te machtig.

Mertens langs Kenin

Elise Mertens stuurde in de achtste finales Sofia Kenin, de nummer twee van de plaatsingslijst, naar huis: 6-3, 6-3. De Leuvense liet met solide spel vanaf de baseline het maken van fouten aan de jongere Amerikaanse over.

Mertens treft nu de opgebloeide Viktoria Azerenka. De Wit-Russin (31) rekende af met de Tsjechische Karolína Muchová, die door een dijbeenblessure maar beperkt weerstand kon bieden: 5-7, 6-1, 6-4.

Mertens stuurt Kenin naar huis

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl