Bloemendaal-speler Arthur van Doren

Hockeyers Bloemendaal en Kampong beleven overtuigende competitiestart

De hockeyers van Bloemendaal zijn het nieuwe seizoen voortvarend begonnen. De ploeg die bovenaan stond toen in maart de vorige competitie voortijdig afgesloten moest worden vanwege de coronacrisis, won op de eerste speeldag van de Tulp Hhoofdklasse met 5-2 van Almere.

Ook Kampong, een andere favoriet voor de landstitel bij de mannen, deed van zich spreken. De Utrechters rekenden in eigen huis met duidelijke cijfers af met Klein Zwitserland: 5-0.

Pinoké - Den Bosch 2-3

Met Rick Mathijssen als opvolger van de na vier jaar vertrokken trainer Michel van den Heuvel had Bloemendaal de zaken al snel voor elkaar tegen Almere. Dankzij Floris Wortelboer en Thierry Brinkman stond het na 21 minuten op 2-0.

Kort daarop verkleinde Gabriel Ho-Garcia de achterstand weliswaar voor de hekkensluiter van vorig seizoen, maar nog voor rust had Tim Swaen via een strafcorner de marge weer op twee gebracht.

Na rust scoorden Arthur van Doren en Martijn van Grimbergen ook nog voor Bloemendaal, dat sinds 3 mei 2019 geen competitienederlaag meer heeft hoeven slikken, terwijl Manuel Verga nog iets terugdeed namens de gasten uit de polder.

'Good old' Roelant Oltmans

Bij Kampong, dat met 'good old' Roelant Oltmans ook al een nieuwe coach voor de groep heeft staan, zette Jip Janssen met twee rake strafcorners Klein Zwitserland binnen 25 minuten op een 2-0 achterstand.

Hockeytrainer Roelant Oltmans

Na rust maakten Martijn Havenga (uit een strafbal), Terrance Pieters en Silas Lageman het Utrechtse kwintet vol.

Haperende strafcorner Pinoké

Pinoké beleefde een valse start en dat had de Amstelveense formatie voor een groot deel aan zichzelf te wijten. Nadat Austin Smith na zeven minuten Den Bosch uit de vierde Brabantse strafcorner op rij op 0-1 had gezet, liet de thuisploeg de ene na de andere strafcorner onbenut.

Kort voor de pauze volgde de rekening voor Pinoké, dat zich net als Den Bosch hoopt de mengen in de strijd om een plaats in de play-offs. In twee minuten tijd demarreerden de gasten via doelpunten van Noud Schoenaker, waarvan de tweede uit een strafcorner, naar 0-3.

Alexander Hendrickx (strafcorner) en de Duitse aanwinst Niklas Wellen brachten Pinoké nog in de buurt van de gasten, maar die lieten zich de kaas niet meer van het brood eten.