Ajax-vrouwen vieren feest na een treffer

Vrouwen Ajax kloppen FC Twente in eredivisietopper

De vrouwen van Ajax zijn uitstekend aan de eredivisie begonnen door de topper tegen FC Twente met 3-1 te winnen. Alle goals vielen in de eerste helft.

De Amsterdammers kwamen vroeg in de wedstrijd nog wel op achterstand door een eigen doelpunt van international Stefanie van der Gragt, die over is gekomen van FC Barcelona.

Marjolijn van de Bighelaar herstelde, onder toeziend oog van bondscoach Sarina Wiegman, snel het evenwicht door Twente-keepster Daphne van Domselaar met een hoge bal te verrassen.

Bekijk hieronder de samenvatting en interviews met Stefanie van der Gragt, Daphne Koster, Renate Jansen en Danny Schenkel:

Ajax kwam bijna halverwege de eerste helft goed weg toen de Duitse Anna-Lena Stolze haar inzet op de paal zag belanden.

Vlak voor de pauze maakte Vanity Lewerissa de 2-1, na voorbereidend werk van Victoria Pelova, en schoot Van der Gragt een vrije trap raak. In de tweede helft bleven meer goals uit.

De vrouwen van PEC Zwolle versloegen ADO Den Haag met 1-0 door een benutte penalty van Dominique Bruinenberg. Excelsior verloor in eigen huis van sc Heerenveen: 0-2.