De politie heeft wegen in Birmingham afgezet voor onderzoek
NOS NieuwsAangepast

Dode en zeven gewonden bij mesaanvallen Birmingham, dader spoorloos

In de Engelse stad Birmingham zijn vannacht meerdere mensen gestoken. Een man is aan zijn verwondingen overleden, meldde de politie even na 12.00 uur. Er raakten zeven mensen gewond, van wie twee zwaargewond. De dader is spoorloos.

Bij hulpdiensten kwamen tussen 00.30 uur en 2.20 uur meerdere meldingen van steekincidenten binnen in het centrum van de stad. Ze lijken volgens de politie verband met elkaar te houden.

Het zou gaan om een willekeurige aanslag op mensen. De incidenten lijken volgens de politie niet "haat-gerelateerd" te zijn. Ook zijn er geen aanwijzing dat sprake is van bendegeweld.

Er waren berichten dat er ook was geschoten, maar de politie zegt dat daar geen sprake van lijkt te zijn. Alle slachtoffers hadden verwondingen door een steekaanval.

Afstand

De politie heeft wegen afgezet om onderzoek te doen en roept iedereen op kalm maar alert te blijven. Mensen wordt verzocht weg te blijven uit het gebied. De politie adviseert mensen afstand te nemen van onbekenden die te dichtbij komen. Desondanks is Birmingham niet onveilig verklaard, benadrukte de hoofdinspecteur. Er zijn in het centrum veel agenten op de been gebracht, ook onherkenbaar, benadrukte hij.

Hoofdinspecteur Steve Graham over het onderzoek:

Politie Birmingham: 'Wees niet bang maar blijf alert'

Hearts Midland News verspreidde vanochtend beelden van een agent die een man tegen de grond houdt, maar die aanhouding heeft niets te maken met de steekincidenten, zegt de politie.

Vechtpartij

Volgens de BBC ligt het gebied dat is afgezet vlak bij een buurt die ook wel Gay Village wordt genoemd, maar de politie zei dat de aanvallen daar niets mee te maken lijken te hebben. Op het moment van de steekpartij zaten er veel mensen buiten op terrassen.

De 18-jarige Cara Curran was aan het werk als clubpromotor en vertelt dat ze een harde knal hoorde en veel commotie. "Er waren meerdere mensen betrokken bij een gevecht... Mensen kwamen uit cafés lopen om te zien wat er aan de hand was."

Bekijk delen van het interview met Cara hier:

Ooggetuige Birmingham: dit was geen gewoon uitgaansgeweld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl