De frustraties lopen op bij Naomi Osaka op de US Open
NOS Sport

Bijna weer topper onderuit bij US Open: Osaka bibberend verder

Naomi Osaka is nog altijd ongeslagen sinds de herstart van het tennis. De Japanse nummer vier van de plaatsingslijst heeft zich bij de US Open met een 6-3, 6-7 (4), 6-2 zege op de 18-jarige Oekraïense Marta Kostjoek geplaatst voor de vierde ronde, maar geheel vanzelfsprekend was dat niet.

Osaka verloor haar zelfvertrouwen toen ze in de tweede set verzuimde op 3-1 te komen. Daarna stapelden de fouten en frustraties zich op; haar racket ging meerdere keren naar de grond. De rust bij de tennisster keerde pas terug nadat ze in de derde set via een lange game op 2-2 was gekomen.

Veel wereldtoppers zijn niet aanwezig in New York (onder anderen Ashleigh Barty, Simona Halep en Kiki Bertens) en van de wel aanwezige favorieten werden Karolína Plísková, Garbine Muguruza en Johanna Konta al uitgeschakeld.

Omdat Serena Williams en Australian Open-winnares Sofia Kenin in de andere speelhelft zitten, lonkt een finaleplaats voor Osaka. Bij het Western & Southern Open haalde de Japanse vorige week al de finale, maar die kon ze niet spelen vanwege hamstringklachten.

Kerber na vier jaar weer in vierde ronde

Mogelijk kruist Osaka in de halve finales de degens met Angelique Kerber. Voor het eerst sinds haar titel in 2016 staat de Duitse weer in de vierde ronde. Ze versloeg de Amerikaanse Ann Li met 6-3, 6-4.

Angelique Kerber

Naast Osaka en Kerber bereikten ook de Amerikaanse Jennifer Brady, de Kazachse Joelia Poetintseva, de Kroatische Petra Martic en de Letse Anett Kontaveit de laatste zestien in New York. Laatstgenoemde boekte sinds de herstart van het tennis tien zeges tegenover twee nederlagen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl