João Carlos Teixeira in het shirt van Vitória Guimarães Pro Shots

Feyenoord heeft met João Carlos Teixeira de vijfde versterking van het seizoen binnen. De 27-jarige speler komt over van het Portugese Vitória Guimarães.

De technisch vaardige offensieve middenvelder stond bij zijn vorige club nog een jaar onder contract. Hij ondertekende in De Kuip een contract voor twee jaar, met een optie op nog een seizoen.

Feyenoord-coach Dick Advocaat sprak de laatste tijd meermaals zijn wens voor versterkingen uit. Naast Teixeira trok de Rotterdamse club Mark Diemers, Bryan Linssen, Christian Conteh en Francesco Antonucci (die dit seizoen wordt verhuurd aan FC Volendam) al aan.

Te boek als groot talent

In de jeugd van Sporting Portugal werd Teixeira gezien als groot talent, reden voor Liverpool om hem in 2012 naar Engeland te halen. Daar kwam hij, mede vanwege zwaar blessureleed, niet verder dan acht wedstrijden en verhuurperiodes bij Brentford en Brighton & Hove Albion.

Het Engelse avontuur liep in de zomer van 2016 stuk, waarna Teixeira naar FC Porto vertrok. Twee seizoenen later, na onder meer verhuurd te zijn geweest aan SC Braga, maakte hij de overgang naar Vitória.

Teixeira doorliep alle nationale jeugdelftallen, maar speelde nog geen A-interland voor Portugal.

"Met João Teixeira voegen we een veelzijdige middenvelder toe aan de selectie", zegt Frank Arnesen, de technisch directeur van Feyenoord. "Met zijn kwaliteiten, waaronder het scorend vermogen en zijn drive naar voren, geeft hij ons de gewenste extra optie op het middenveld. Bovendien heeft hij bij grote clubs gezeten uit vooraanstaande competities. Ook die ervaring neemt hij mee."

STER reclame