NOS Voetbal

Kersverse PSV'er Max legt lat hoog: 'Waarom Löw niet belt? Ik weet het niet'

Kersverse PSV'er Max: 'Waarom Löw niet belt? Ik weet het niet'

Niet meer week in week uit de underdog hoeven zijn, maar juist de favoriet. Kersvers PSV'er Philipp Max is duidelijk: hij wil om de prijzen gaan spelen. "Hier wordt telkens verwacht dat wij winnen. Dat is goed voor mijn ontwikkeling."

De 26-jarige linksback, die van FC Augsburg komt, hoefde niet lang na te denken toen technisch manager John de Jong en trainer Roger Schmidt bij hem aanklopten en hun plannen met hem ontvouwden.

PSV verlost van probleemgeval?

Max, die voor vier jaar heeft getekend, moet een stabiele en betrouwbare kracht worden op de linksbackpositie, de voorbije seizoenen dikwijls een probleemgeval in Eindhoven.

Zo beschikte PSV de afgelopen jaargang alleen al over Toni Lato, Olivier Boscagli, Nick Viergever en Michal Sadílek, toen in de winter ook nog eens Ricardo Rodríguez op huurbasis werd aangetrokken. Die laatste voldeed aan de wensen van de leiding, maar bleek te duur en vertrok weer. Van Max wordt veel verwacht. Niet voor niets telde PSV acht miljoen euro neer voor de alleskunner op de linkerflank.

  • NOS
    Met de statistieken van Philipp Max zit het wel goed (swipe)
  • NOS
    Op basis van zijn statistieken komt Max in een fraai rijtje terecht

En de hoge verwachtingen zijn wederzijds, want Max achtte de tijd rijp voor een stap hogerop.

"Met Augsburg speelde ik vaak in een defensieve rol. Het dorp tegen de grote stad, dat gaat bij PSV anders worden", vertelt de linksback die in Eindhoven met zijn vertrouwde rugnummer 31 gaat spelen.

De Duitser liet zich afgelopen seizoen met acht goals en zes assists in de Duitse competitie gelden als een offensief ingestelde verdediger en stond mede daarom bij menig topclub op de scoutingslijst.

Max viert een doelpunt voor Augsburg

PSV trok uiteindelijk aan het langste eind. "Het totaalpakket van PSV ziet er goed uit. En er is hier ook een Duitse trainer", legt Max uit. "Ik ben ook iemand die niet lang twijfelt. Na de gesprekken met De Jong was ik er snel uit dat ik naar PSV wilde."

Max heeft inmiddels vijf jaar aan Bundesliga-ervaring opgebouwd en behoort sinds het seizoen 2017/2018 tot de meest aanvallend ingestelde linksbacks in Europa, kijkend naar het aantal doelpunten en assists.

Linksbacks in topvijf-competities sinds 2017/2018

Speler Goals-assists Totaal
Philipp Max (Augsburg) 14-20 34
Andrew Robertson (Liverpool) 3-28 31
Aleksandar Kolarov (AS Roma) 17-13 30
Jordi Alba (Barcelona) 6-21 27
Robin Gosens (Atalanta) 13-11 24

Toch hebben die cijfers hem nog geen uitnodiging voor het nationale elftal opgeleverd. Daar gaat Max echter niet onder gebukt. "Waarom Joachim Löw mij nog niet gebeld heeft?", reageert hij. "Haha, ik zou het niet weten. Ik moet gewoon mijn best blijven doen."

Olympisch zilver

Max speelde wel drie keer met het Duitse team tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro en won toen met zijn land een zilveren medaille.

PSV speelt in aanloop naar het nieuwe eredivisieseizoen, dat voor de club op zondag 13 september begint met een uitwedstrijd tegen FC Groningen, vandaag nog een oefenwedstrijd tegen het Duitse Viktoria Köln en volgende week dinsdag staat een wedstrijd tegen MSV Duisburg op de agenda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl