NOS Sport

Meeslepende terugkeer Murray op grandslamniveau bij US Open

Murray overleeft matchpoint in vijf uur durend US Open-gevecht

De terugkeer van Andy Murray op een grandslamtoernooi heeft direct voor veel drama gezorgd. De Brit overleefde in de eerste ronde van de US Open in een wedstrijd van bijna vijf uur een matchpoint tegen Yoshihito Nishioka.

Murray verloor de eerste twee sets, sloeg dertien dubbele fouten en leek dood en begraven, maar vond toch een manier om met 4-6, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (4), 6-4 aan het langste eind te trekken. In de vierde set liet zijn Japanse tegenstander op 6-5 een matchpoint onbenut.

Spelen met een kunstheup

De 33-jarige Murray is tegenwoordig de nummer 115 van de wereld. Na de Australian Open van 2019 onderging hij twee heupoperaties. Met een kunstheup probeert de oud-nummer een van de wereld terug aan de top te komen.

"Ik moest de reservetank vandaag aanspreken", zei Murray, de US Open-kampioen van 2012, na afloop. "Ik heb overal pijn, maar vooral mijn twee grote tenen hebben het zwaar."

Vlotte zeges Medvedev en Dimitrov

Daniil Medvedev, als derde geplaatst, bereikte zonder problemen de tweede ronde. De Rus schoof de Argentijn Federico Delbonis vlot aan de kant: 6-1, 6-2, 6-4.

Daniil Medvedev in actie in de eerste ronde van de US Open

Medvedev pakte de eerste vijf games en hield de regie vervolgens in handen. De degelijke Rus, die vorig jaar de finale haalde en die in vijf sets verloor van Rafael Nadal, gaf nauwelijks kansen weg aan de Argentijnse nummer 79 van de wereldranglijst.

Ook Grigor Dimitrov drong gemakkelijk tot de tweede ronde door. De Bulgaar, die vorig jaar door Medvedev uit de finale werd gehouden, won met 6-4, 6-3, 6-1 van Tommy Paul. Dimitrov nam zo revanche op de Amerikaan, die hem eerder dit jaar op de Australian Open nog verrast had.

Thiem met fortuin door

Dominic Thiem drong met een gelukje door tot de tweede ronde van de US Open. Bij een voorsprong van 7-6 (6), 6-3 gaf de Spanjaard Jaume Munar, de tegenstander van de Oostenrijkse nummer twee van de plaatsingslijst, op.

Het kostte Thiem erg veel moeite om de eerste set te winnen. Op 5-4 liet hij de kans liggen om de set uit te serveren en de tiebreak werd toch nog spannend ondanks een 5-1 voorsprong.

Door de afwezigheid van Rafael Nadal en Roger Federer is Thiem een van de grote kanshebbers op de titel in New York. Hij stond eerder dit jaar in de finale van de Australian Open en haalde twee keer de eindstrijd van Roland Garros.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl