Garbine Muguruza
NOS SportAangepast

Triest tennisnieuws bereikt US Open tijdens wedstrijd Muguruza

Na een moeizame 6-4, 6-4 zege op Nao Hibino heeft bij Garbiñe Muguruza de blijdschap om het bereiken van de tweede ronde van de US Open snel plaatsgemaakt voor verdriet.

Tijdens Muguruza's wedstrijd werd bekend dat bij haar Spaanse landgenote Carla Suárez Navarro lymfeklierkanker is ontdekt. Dat maakte de 31-jarige voormalig toptienspeelster zelf bekend op Twitter.

De 31-jarige Suárez Navarro, die nu nummer 71 van de wereld is, meldde zich vorige week met gezondheidsklachten af voor de US Open. Ze zal de komende maanden chemotherapie moeten ondergaan.

Navarro, die zeven keer in de kwartfinales van een grandslamtoernooi stond, was van plan om aan het eind van dit jaar een punt achter haar loopbaan te zetten.

Veel reacties

Veel collega's reageren op Navarro's Twitterbericht en wensen haar een spoedig herstel toe. Muguruza droeg op een persconferentie haar overwinning aan haar op. "Ze vertelde het mij een paar dagen geleden al. Het maakt me zo verdrietig dat zo'n lief iemand dit meemaakt."

Muguruza draagt US Open-zege op aan zieke Suárez Navarro

Op Twitter lieten onder anderen Simona Halep, Petra Kvitova, Kim Clijsters, Madison Keys, Juan Martin del Potro en Raemon Sluiter een bericht achter bij Suárez Navarro.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl