Voor het 16-jarige talent Coco Gauff was de US Open al na één ronde voorbij EPA

Voor het Amerikaanse tennistalent Coco Gauff is de US Open na de eerste ronde alweer voorbij. De Japanse Naomi Osaka, die een statement maakte met haar mondmasker, bereikte de tweede ronde wel.

De 16-jarige Gauff, die vorig jaar bij haar debuut in New York tot de derde ronde reikte, verloor in drie sets van de Letse Anastasija Sevastova, halvefinaliste in 2018. De setstanden waren 3-6, 7-5, 4-6.

Het was de eerste keer dat Gauff - de nummer 51 van de wereld - in de eerste ronde van een grandslamtoernooi werd uitgeschakeld. Op de Australian Open in januari en Wimbledon vorig jaar kwam ze tot de vierde ronde.

"Ik had vandaag beter kunnen spelen", treurde de tiener, die in haar servicebeurten dertien dubbele fouten sloeg. "Maar ik doe pas iets meer dan een jaar mee op het hoogste niveau, dus ik heb nog veel te leren en een lange weg te gaan."

Osaka naar tweede ronde

Naomi Osaka, die twee jaar geleden de US Open op haar naam schreef, versloeg in de eerste ronde haar landgenote Misaki Doi in drie sets: 6-2, 5-7, 6-2.

Osaka maakt statement met mondmasker op US Open Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 22-jarige Osaka had zich zaterdag nog vanwege hamstringklachten afgemeld voor de finale van het WTA-toernooi van Cincinnati, dat vanwege de coronacrisis ook in New York werd gespeeld. Maar in het lege Arthur Ashe-stadion leek de nummer 9 van de wereld geen last meer te hebben van fysieke problemen.

De Japanse laat al enige weken nadrukkelijk haar stem horen in het protest tegen racisme en politiegeweld in de VS. Om die reden kwam ze de baan op met een zwart mondmasker met daarop de naam van Breonna Taylor, een zwarte Amerikaanse die in maart in haar appartement werd doodgeschoten door een politieagent.

Osaka zei mondmaskers te hebben met zeven verschillende namen. "Het is behoorlijk verdrietig dat zeven maskers niet genoeg zijn voor alle namen. Hopelijk haal ik hier de finale, zodat jullie alle maskers te zien krijgen", zei de Japanse.

STER reclame