Schippers haalt NK-finale 200 meter, maar trekt zich daarna terug

Ook dit jaar is Dafne Schippers niet gekroond tot Nederlands kampioene op de 200 meter, haar favoriete afstand. De wereldkampioene van 2015 en 2017 plaatste zich zondag in Utrecht voor de finale, maar trok zich daarna terug.

Schippers liet weten dat ze in anderhalf uur tijd geen twee wedstrijden wilde lopen. Ze heeft nog steeds last van haar rug en wil zich sparen voor een aantal grote wedstrijden de komende weken.

De NK-titel op de 200 meter ontbreekt nog op haar erelijst, maar dat is ook niet zo gek, Vandaag deed ze voor het eerst aan die afstand mee. Bij haar vorige nationale kampioenschappen kwam ze uit op de 100 meter.

Dafne Schippers in de halve finales van de 200 meter Orange Pictures

Bij afwezigheid van Schippers eiste Lieke Klaver de titel voor zich op. De 22-jarige atlete uit Enkhuizen, die in de halve finales zelfs sneller was dan Schippers, pakte goud in een tijd van 22,95 voor Marije van Dunenstijn en Femke Bol.

Bij de heren troefde Taymir Burnet op de 200 meter Churandy Martina af.

Bijzondere dubbel voor Visser

Een andere wereldtopper, Nadine Visser, deed in positieve zin van zich spreken. Na het winnen van de 100 meter eindigde Visser ook op de 100 meter horden op de eerste plaats, een bijzondere dubbel. Bovendien liep ze een NK-record.

Visser pakt de dubbel bij NK door ook 100 meter horden te winnen

Visser viel bijna in de finale, maar won wel in een tijd van 13,10. In de halve finales liep ze 12,97. Zo hard was nog nooit gelopen op een NK. Het vorige kampioenschapsrecord stamt uit 1985 en stond met 13,01 op naam van Marjan Olyslager.

Overige nationale titels

Richard Douma veroverde zijn derde Nederlandse titel op rij op de 1.500 meter. In een spannende finale wist de Zaandammer zijn grote rivalen Thijmen Kupers en Mike Foppen net voor te blijven. Douma won in 3.45,43.

Jochem Dobber maakte zijn favorietenrol op de 400 meter waar. Hij snelde in 46,59 naar het goud en troefde Nederlands recorderhouder Liermavin Bonevacia af (46,93).

STER reclame