Cambuur viert feest

Eerste zege na coronastop is voor Eindhoven, vuurwerk bij Cambuur

Na 172 betaaldvoetballoze dagen is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in het Nederlandse betaald voetbal gewonnen door FC Eindhoven. De Brabanders wonnen op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 van Jong FC Utrecht. Later op de avond won SC Cambuur, een van de titelfavorieten, thuis met 2-0 van NEC.

Cambuur, dat in het afgebroken vorige seizoen als koploper naast promotie greep (de KNVB en de rechter werkten niet mee), had voor de rust een overwicht, maar kreeg amper kansen. Jarchinio Antonia was het dichtst bij een treffer, maar hij kon na mistasten van doelman Norbert Alblas de bal van dichtbij niet tussen de palen krijgen.

Toen de tweede helft op het punt van beginnen stond, verrasten de fans buiten het stadion met een vuurwerkshow. Daardoor startte het tweede bedrijf iets later.

Vuurwerk bij Cambuur-NEC

De vuurwerkshow inspireerde de thuisploeg. Aanvoerder Sven Nieuwpoort kopte Cambuur op 1-0, maar NEC gaf zich nog niet gewonnen en kreeg kansen. Robert Mühren, vorig seizoen met 26 goals topscorer, besliste echter het duel vanaf de stip na een overtreding van Bart van Rooij op Issa Kallon.

Eerste zege voor Eindhoven

FC Eindhoven won op Sportcomplex Zoudenbalch met 2-1 van Jong FC Utrecht. De eerste goal sinds de coronapauze kwam op naam van Kaj de Rooij.

De negentienjarige buitenspeler, die zich mag verheugen in belangstelling van onder meer PSV, FC Utrecht en NAC Breda, rondde een snelle counter en fraaie actie doeltreffend af.

Lorenzo van Kleef viert de winnende goal

Na rust kwam Jong FC Utrecht terug door een doelpunt van Tim Pieters. Via een strafschop van de 19-jarige Lorenzo van Kleef, gehuurd van ADO Den Haag, kwam Eindhoven in de 70ste minuut weer op voorsprong en die gaven de bezoekers niet nog een keer weg.