foto ter illustratie ANP

De politie heeft deze week een echtpaar uit Den Bosch aangehouden op verdenking van een omvangrijke verzekeringsfraude. Volgens de politie veroorzaakten zij met opzet aanrijdingen om daarna schade te claimen bij de verzekering. In totaal zouden de twee bijna 180.000 euro hebben verdiend met onterecht ingediende schadeclaims.

Volgens de politie waren de man en vrouw sinds 2014 betrokken bij zo'n 80 aanrijdingen in Nederland en België, waarbij het echtpaar steeds de benadeelde partij leek.

Ze sloegen vooral toe bij parkeerplaatsen bij winkelcentra of meubelboulevards. "Vaak wachtten zij hun kans af om een auto die achteruit een parkeerplek verliet aan te rijden. Tijdens het invullen van het schadeformulier verzonnen zij allerlei redenen om dit zo snel mogelijk af te raffelen, zodat het formulier slecht werd ingevuld", aldus de politie.

Argwaan

De verzekeringsmaatschappij kreeg argwaan omdat zij erg veel schadeclaims van het echtpaar ontving. Het bedrijf berekende hoe groot de kans was dat een persoon zoveel pech kon hebben om steeds weer betrokken te raken bij een botsing. "De kans hierop was nagenoeg nul", aldus de politie.

Het echtpaar moet binnenkort voor de rechter verschijnen, meldt Omroep Brabant. Waar mogelijk zal het gekregen geld worden afgepakt. De auto is in beslag genomen.

STER reclame