Max Verstappen in Barcelona AFP

De Grand Prix van Turkije keert dit jaar terug op de kalender van de Formule 1. In totaal zijn er vier races definitief toegevoegd aan het programma voor dit seizoen, wat het totaal op zeventien brengt.

Na Istanbul op 15 november volgen er nog twee races in Bahrein, waarna de jaargang op 13 december wordt afgesloten in Abu Dhabi. Aanvankelijk leek ook Shanghai op de planning te staan, maar de voorkeur gaat dus uit naar Turkije.

Door de coronapandemie begon het seizoen bijna vier maanden later dan gepland. Inmiddels zijn zes van de zeventien races verreden. Lewis Hamilton is met 132 punten leider in het klassement, op ruime afstand gevolgd door Max Verstappen (95).

Op 8 mei 2011 werd de laatste van in totaal zeven grand prixs gehouden op Istanbul Park. In dienst van Red Bull kwam Sebastian Vettel destijds als eerste over de streep.

De races in Bahrein en Abu Dhabi stonden al met potlood in de agenda en werden nu dus definitief vastgesteld. Ondanks de enorme vertraging heeft dit seizoen uiteindelijk een behoorlijk gevulde kalender, met slechts vier races minder dan de 21 van vorig jaar.

Sebastian Vettel won de laatste Grand Prix van Turkije ANP

STER reclame