AFP

In Mahad, een industriestad in West-India, is gisteravond een appartementencomplex van vijf verdiepingen ingestort. Zeker vijf mensen kwamen om en zeker achttien mensen raakten gewond.

Een 4-jarig jongetje werd 20 uur na het instorten levend onder het puin vandaan gehaald. Hij is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog zo'n veertien vermisten.

Op het moment van de instorting waren er volgens de lokale autoriteiten zeker 100 tot 125 mensen in het pand. Een bewoonster zei tegen persbureau Reuters dat zij en haar drie dochters nog konden vluchten toen het begon te schudden. "Toen hoorden we een enorm lawaai en was er overal stof. Het gebouw was een paar seconden nadat we naar buiten waren gerend, ingestort."

Reddingsteams zoeken met honden naar slachtoffers van de instorting van vannacht AFP

Op een lokale tv-zender vertelde een voormalig bestuurder dat het gebouw tien jaar oud was en gebouwd is op zwakke fundamenten. Volgens hem stortte het als een kaartenhuis in elkaar.

De ravage is enorm, zo is op beelden te zien:

Flatgebouw in India stort in: doden, vermisten en ravage

Waardoor het gebouw ineens in elkaar klapte, is nog niet duidelijk. Maar het gebeurt vaker in India dat panden spontaan instorten. Meestal is dat het gevolg van een slechte constructie en het negeren van bouwvoorschriften.

Veel van dit soort incidenten vinden plaats tijdens het moessonseizoen, tussen juni en september. Door de hevige regenval ontstaan overstromingen en storten gebouwen in. Dit jaar kwamen er in India meer dan 800 mensen om het leven door de moesson.

STER reclame