De Belgische wielrenner Remco Evenepoel kan ruim een week na zijn zware valpartij in de Ronde van Lombardije weer naar huis.

Evenepoel klapte in de finale van de Italiaanse klassieker over een bruggetje en viel enkele meters naar beneden. Daarbij liep hij een bekkenbreuk en kneuzing aan zijn rechterlong op. Vorige week maandag werd hij met een privévlucht naar België gebracht, om in het ziekenhuis van Herentals te revalideren.

"Het gaat al veel beter dan vorige week", zei hij tegen de Belgische pers. "De pijn is afgenomen en ook de medicatie is afgebouwd. Ik ben er nog en daar trek ik me aan op. Ik heb geen verlamming en ik leef nog. Dat is voor mijn familie het belangrijkste."

Bekijk hieronder beelden van de gevallen Evenepoel:

Zware val Evenepoel in ravijn in Ronde van Lombardije Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het twintigjarige wielertalent was een van de topfavorieten voor de zege in Lombardije. Zijn seizoen zit erop door de zware blessures. Hij verliet het ziekenhuis in een rolstoel.

'Wordt een lange en harde weg'

"Vorige week zette ik op de dag van het Belgisch kampioenschap tijdrijden mijn eerste stappen, op de dag van het EK tijdrijden mag ik naar huis. Ik kon die twee koersen winnen, maar dit voelt als een persoonlijke overwinning."

"Momenteel moet ik nog rusten, de breuken moeten herstellen. Voor een renner zijn het vrij ingewikkelde breuken, die 200 procent moeten zijn voor ik op een zadel kan zitten. Het wordt nog een lange en harde weg. We gokken op een half jaar voor ik top zal zijn, maar dat heb ik er voor over", aldus Evenepoel.

STER reclame