In juni was er veel politie op de been in Helmond omdat ruim honderd jongeren aan het rellen waren
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Jongen (17) in alle vroegte opgepakt na oproepen tot rellen in Helmond

Een 17-jarige jongen is vanmorgen om 06.30 uur door agenten van zijn bed gelicht en aangehouden. Hij zou een Instagram-account hebben opgericht, waarop de laatste dagen vaak wordt opgeroepen om te rellen in Helmond.

De jongen is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek, meldt Omroep Brabant. Verschillende telefoons zijn in beslag genomen.

In verband met de oproep tot rellen sluit de gemeente het Weverspark in Helmond de komende twee nachten af. Het park is niet toegankelijk tussen 23.00 uur 's 06.00 uur 's. Dat geldt in ieder geval voor komende nacht en de nacht van zondag op maandag.

"Op sociale media gingen er berichten rond dat jongeren werden opgeroepen om in Helmond te komen rellen. Dit gedrag tolereren we niet", laat de gemeente weten. "We houden samen met de politie en het Openbaar Ministerie de situatie nauwlettend in de gaten en zullen optreden als dat nodig is

Al eerder rellen

In Helmond en ook Eindhoven leidden soortgelijke oproepen op sociale media eerder tot soms hevige rellen. In juni was het verschillende keren raak. In Helmond kwam het tot een confrontatie tussen de politie en ruim honderd jongeren. Er werd met vuurwerk en stenen gegooid. De politie pakte toen zes jongeren op.

Ook in Eindhoven werd eerder deze zomer opgeroepen tot rellen. Een deel van stadsdeel Tongelre ging uit voorzorg op slot.

Advertentie via Ster.nl