NOS Nieuws

Wekdienst 21/8: Finale Europa League • 'Golden State Killer' hoort straf

Goedemorgen! Joseph DeAngelo, de seriemoordenaar die schuld heeft bekend aan dertien moorden in de staat Californië, hoort zijn straf en in de finale van de Europa League treffen Sevilla en Inter elkaar.

Vanochtend regent het nog in het oosten, terwijl in het westen op steeds meer plekken de zon schijnt. Vanmiddag wordt 't overal zonnig. En warm: 't wordt 24 tot 28 graden.

Ga je vandaag de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de aangepaste dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Voetbalclubs Sevilla en Internazionale spelen tegen elkaar in de finale van de Europa League. Bij Sevilla voetbalt de Nederlandse aanvaller Luuk de Jong, die in de halve finale tegen Manchester United het winnende doelpunt maakte. Stefan de Vrij, ook Oranje-international, is een vaste kracht bij Inter. Danny Makkelie is de scheidsrechter.
  • De rechtbank in Sacramento in de VS legt waarschijnlijk een levenslange celstraf op aan de 'Golden State Killer' Joseph DeAngelo. De 74-jarige oud-agent bekende eind juni schuld aan dertien moorden en circa vijftig verkrachtingen. De delicten vonden plaats in de jaren zeventig en tachtig in de staat Californië. Hij deed zijn bekentenis om de doodstraf te ontlopen.
  • Het kabinet komt bijeen voor de tweede ministerraad sinds het zomerreces. De coronacrisis zal een belangrijk punt van aandacht zijn, nu het aantal besmettingen oploopt. Na afloop geeft premier Rutte een persconferentie.

Wat heb je gemist?

Advocaten Nico Meijering en Leon van Kleef zijn door de politie gevolgd na een tip dat ze de de toen nog voortvluchtige crimineel Ridoun Taghi zouden ontmoeten in Dubai. Dat schrijft het AD. Volgens de krant zijn de twee gevolgd op Schiphol en in Dubai.

Taghi werd niet door Meijerings kantoor vertegenwoordigd. De advocaat bleek in Dubai een van zijn eigen cliënten te ontmoeten: Khalid J., die net als Taghi wordt verdacht van betrokkenheid bij liquidaties in het criminele circuit. De politieoperatie om zo Taghi op te sporen, liep dus op niets uit

De advocaten zijn woedend en geschokt dat ze zijn geschaduwd: "Het is het zoveelste symptoom van een ernstig overspannen rechtsstaat waarin advocaten moeten functioneren en van een losgeslagen opsporings- en vervolgingsapparaat", zegt Nico Meijering in het AD. Ook de beroepsorganisaties voor advocaten keuren de volgactie af. Justitie zegt dat het gewoon mocht.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De Amerikaanse staat Californië wordt geteisterd door hevige bosbranden. De vuurzeeën zijn het gevolg van extreme droogte, een hittegolf en blikseminslag. De rook van de vele bosbranden is zelfs vanuit het ruimtestation ISS te zien.

Deze wagen van een hulpdienst maakt een hellerit door een van de vele bosbranden:

Hellerit door één van de bosbranden in Californië

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl