Utrecht legt basis voor zege op Heerenveen in attractieve eerste helft Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na bijna een halfjaar heeft FC Utrecht weer voor zijn eigen supporters kunnen spelen in Stadion Galgenwaard. De laatste keer was bij de zege op Ajax, die een plek in de bekerfinale opleverde die nooit gespeeld werd. Drie weken voor aanvang van de nieuwe jaargang werd donderdagavond Heerenveen in een oefenduel opzijgezet (4-1).

Utrecht voelt zich nog steeds bestolen na het abrupte eind van vorig seizoen. Maar de laatste weken werd er daadkrachtig gehandeld op de transfermarkt, waarmee een duidelijk signaal werd afgegeven dat het vizier weer op de toekomst is gericht.

En over de toekomst gesproken, in het kader van zijn trainersopleiding stond Utrecht eenmalig onder leiding van assistent Rick Kruys. De assistent van John van den Brom zag zijn ploeg vooral in de eerste helft bij vlagen uitstekend combineren.

Uitslagen oefenduels

FC Utrecht-sc Heerenveen 4-1
Almere City-FC Den Bosch 1-0
AZ-Fortuna Sittard afgelast, AZ treft nu vrijdag Telstar

De van Groningen overgekomen Django Warmerdam schoof al snel de openingstreffer binnen en na goals van Simon Gustafson (combinatie) en Adrián Dalmau (uitgespeelde aanval) leek een grote score in de maak.

Rami Hajal deed op slag van rust vanuit een corner wat terug (3-1), waarna het tempo zakte. Gyrano Kerk knalde bij het scheiden van de markt nog de 4-1 op het bord.

Django Warmerdam viert een doelpunt tegen sc Heerenveen Pro Shots

De nieuwelingen Daniel Arzani, Momoun Mahi en Eljero Elia kwamen niet in actie. Laatstgenoemde bereidt samen met FC Utrecht een aangifte voor na een racistisch bericht van iemand die zich voordeed als fan van zijn oude club FC Twente.

Afstraffing

Heerenveen verloor alweer zijn vierde oefenduel op rij, na eerder nederlagen tegen NAC, Vitesse en De Graafschap. Een afstraffing in het laatste duel (5-1) was voor de nieuwe aanvoerder Joey Veerman reden om zich zeer kritisch te uiten naar zijn ploeggenoten. Want zo slecht was hij met Heerenveen, en zelfs met zijn oude club Volendam, naar eigen zeggen nooit eerder voor de dag gekomen.

Veerman rechtte tegen Utrecht zijn rug, zoals ook enkele van zijn ploeggenoten een stuk beter speelden dan de laatste weken. Maar de roep om versterkingen wordt in Friesland steeds luider, waarbij de naam van Timo Letschert (transfervrij na zijn vertrek bij HSV) nadrukkelijk wordt genoemd.

Bekijk hieronder de reacties van John van den Brom, Rick Kruys en Johnny Jansen:

Heerenveen hoopt op Letschert: 'Winnaars hebben we op dit moment nodig'

STER reclame