De vernielde voordeur in Castricum NH Nieuws

Bij het huis van een raadslid in Castricum is afgelopen nacht een explosie geweest. Er raakte niemand gewond, maar de voordeur en ramen werden vernield. De explosie was rond 01.30 uur en is volgens de politie mogelijk veroorzaakt door vuurwerk.

Het Forza! Castricum-raadslid, Ralph Castricum, spreekt op Twitter van "een zware aanslag". "Ik ben hier helemaal kapot van", schrijft hij. Volgens Forza!-partijleider Paul Meijer, die als woordvoerder optreedt, is "niet uit te sluiten" dat er een politiek motief is, maar is voorzichtigheid over de toedracht geboden.

"Wij zijn geschrokken en wachten het politieonderzoek af", laat Meijer telefonisch weten. "Wij zijn een uitgesproken partij, maar het debat moet in de raadszaal gevoerd worden en niet met vuurwerk in een brievenbus."

Het onderzoek naar de explosie loopt nog. Getuigen worden verzocht zich te melden.

Knal

"Ik hoorde iemand wegrennen, in eerste instantie dacht ik dat er iemand werd achtervolgd", aldus een buurman bij NH Nieuws. Hij werd wakker van het lawaai.

"Daarna kwam die knal, toen heb ik uit het raam gehangen. Ik dacht dat het op de hoek was, maar toen ik Ralph hoorde bellen, dacht ik: misschien is het toch iets dichterbij."

Veilige plek

Burgemeester Toon Mans heeft in een korte persconferentie laten weten dat het raadslid op een "veilige plek verblijft". Over eventuele veiligheidsmaatregelen die genomen worden wil hij geen mededelingen doen. Er vindt later vandaag overleg plaats met de veiligheidsdriehoek.

De burgemeester is "enorm geschrokken" en heeft begrip voor de verontwaardiging van buurtbewoners over het incident.

Castricum is het enige raadslid van Forza! Castricum. Hij zit sinds 2014 in de raad.

STER reclame