Lewis Hamilton houdt Max Verstappen achter zich in Barcelona

Ver achter Hamilton rijdt Verstappen naar tweede plaats in Barcelona

Max Verstappen heeft bij de Grand Prix van Spanje genoegen moeten nemen met een rol in de schaduw van de machtige Mercedes van de Britse WK-leider Lewis Hamilton.

De 22-jarige Nederlander van Red Bull haalde bij de start wel Hamiltons ploeggenoot Valtteri Bottas in, maar was niet opgewassen tegen de kopman van Mercedes. Verstappen eindigde op de tweede plaats in Barcelona.

Hamilton schudt ook Schumacher van zich af

Hamilton won afgetekend en is nu de Formule 1-coureur met de meeste podiumplaatsen: 156. Hij deelde dat record sinds vorige week met de Duitse legende Michael Schumacher, die 155 keer op het podium stond.

De afgelopen twee races op het Engelse Silverstone had Mercedes veel problemen met de banden, waardoor Verstappen vorige week zijn negende overwinning in de Formule 1 kon behalen. Zo'n stunt zat er dit keer geen moment in, zesvoudig wereldkampioen Hamilton was wederom ongenaakbaar.

Bottas had een slechte start in Barcelona en verspeelde daar direct zijn tweede plaats en ook kostbare seconden. Hamilton schroefde vanaf de achtste ronde het tempo op en liep per ronde iets weg bij Verstappen.

Verstappen ruziet over de radio

Verstappen klaagde na 21 ronden dat zijn "banden dood waren" en werd voor zijn gevoel te laat naar binnen gehaald voor een bandenwissel. In totaal maakte hij twee pitstops, maar die brachten hem niet dichter bij Hamilton.

Hamilton heeft vier van de eerste zes races van dit seizoen gewonnen en leidt in de WK-stand met 132 punten. Verstappen volgt met 95 punten en Bottas, die derde werd in Spanje, staat op 89 punten.

Over twee weken gaat het Formule 1-seizoen verder met de Grand Prix van België. Net als de eerste zes races van het jaar wordt de wedstrijd op Spa-Francorchamps zonder publiek verreden.