Marcus Rashford, Paul Pogba tijdens de kwartfinale tegen FC Kopenhagen
NOS Voetbal

Na spektakel Champions League nu weer Europa League: Sevilla-Manchester United

Na het spektakel in Champions League gaat het internationale bekervoetbal in één streep door. In Duitsland gaat vandaag de Europa League verder. Met twee ploegen die de laatste jaren uitermate succesvol zijn in de Europa League.

Samen wonnen ze vier van de laatste zes edities van de Europa League, en daar kan voor Sevilla en Manchester United een nieuwe finaleplaats bij komen. Vanavond (21.00 uur) spelen beide ploegen in Keulen tegen elkaar in de halve finale van het tweede Europese voetbaltoernooi.

Geen enkele ploeg won de Europa League (voorheen UEFA Cup) zo vaak als Sevilla. Maar liefst vijf keer ging de beker mee terug naar Zuid-Spanje. Manchester United wist de prijs een keer te winnen, door Ajax in 2017 in de finale te verslaan.

Sevilla

Sevilla kende een uitstekend seizoen in La Liga en wist zich met een vierde plaats voor het eerst in jaren via de competitie te plaatsen voor de Champions League.

In de Europa League had de ploeg van Julen Lopetegui weinig problemen. De groepsfase werd gemakkelijk overleefd en ook in de knock-out fase gaat het Sevilla voor de wind. Na de coronapauze werden AS Roma (2-0) en Wolverhampton Wanderers (1-0) in Duitsland verslagen.

Luuk de Jong in het shirt van Sevilla

Manchester United is sinds sinds herstart van de competitie op stoom. Met zes competitiezeges en drie gelijke spelen werd de derde plaats in de Premier League veroverd. Grote man aan de kant van United is de Portugees Bruno Fernandes, die in de winter voor 55 miljoen euro overkwam van Sporting Portugal en gelijk zijn stempel drukt op het elftal.

In de Europa League ging het vorige week tegen FC Kopenhagen een stuk moeizamer. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjær wist de Denen pas in de verlenging te verslaan (1-0).

Nederlanders

De kans dat er vanavond een Nederlander aan de aftrap zal staan lijkt niet zo groot. Luuk de Jong is de laatste wedstrijden vooral invaller bij Sevilla en bij United lijkt een basisplaats ver weg voor Timothy Fosu-Mensah. Ook de drievoudig international moet hopen op een invalbeurt.

Nemanja Gudelj is terug in de selectie bij Sevilla. De oud-speler van onder meer Ajax en AZ testte positief op het coronavirus en is inmiddels hersteld en terug bij de ploeg. Zijn ploeggenoten waren maar al de blij met zijn terugkeer en trakteerde de international van Servië op een helden ontvangst in het hotel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl