Max Verstappen tijdens de tweede vrije training in Spanje Getty Images

Max Verstappen heeft bij de eerste vrije trainingen van de Grand Prix van Spanje zijn Red Bull telkens achter de Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton geposteerd. Zoals zo vaak waren alleen de bolides van de Fin en de Engelsman sneller dan die van de Nederlander. Verstappen moest in beide trainingen een kleine seconde toegeven op de twee.

Een week na zijn zege op het circuit van Silverstone zal ook de race in Barcelona er een worden waarbij weersomstandigheden en bandenstrategie de doorslag zullen geven. Op het circuit, waar in februari de wintertesten plaatsvonden, was het uitgangspunt om met lange sessies zoveel mogelijk data over het rubber te verzamelen op het nu veel warmere asfalt.

Zo reed Verstappen in de eerste vrije training 26 rondjes en waren Bottas en Carlos Sainz 33 rondjes buiten. In de tweede vrije training kwam de Limburger tot 33 rondjes. De meeste andere coureurs kwamen tot ongeveer 40.

Terugkeer Pérez, debuut Nissany

Sergio Pérez maakte zijn rentree bij Racing Point. De Mexicaan stond twee weken aan de kant, omdat hij besmet was geraakt met het coronavirus. De Duitser Nico Hülkenberg verving hem in die periode.

Williams-testrijder Roy Nissany maakte in de eerste vrije training zijn officiële debuut in de koningsklasse van de autosport. De 25-jarige Israëliër nam plaats in de auto van George Russell, maar kon niet bepaald overtuigen. Hij zette de langzaamste tijd neer, bijna vier seconden achter Bottas. Russell nam in de tweede vrije training weer zelf plaats in de Williams.

Roy Nissany Williams Media

Vanwege de coronapandemie wordt het Formule 1-seizoen in rap tempo afgewerkt. De zesde race in zeven weken tijd is echter nog wel te doen voor Verstappen, al hoopt hij dat volgend seizoen anders verloopt.

"De vermoeidheid valt nog mee, maar we hadden natuurlijk maandenlange pauze door corona", vertelde hij donderdag aan de pers. "Drie keer drie races op rij is niet ideaal, zeker niet voor de crew, maar dit zijn uitzonderlijke omstandigheden. Ik zie dit volgend jaar niet gebeuren. Twee weekends op rij prima, maar daar ligt de grens."

Uitslag eerste vrije training GP Spanje

STER reclame