ADO-icoon Beugelsdijk verlaat zijn tweede thuis met kippenvel

Tom Beugelsdijk verhuist van ADO Den Haag naar Sparta Rotterdam. De 30-jarige Hagenaar tekent voor twee seizoenen op Het Kasteel. Hoeveel Sparta voor Beugelsdijk, die nog een doorlopend contract had, heeft betaald is niet bekend.

Waarschijnlijk is de overeenkomst met gesloten beurs gesloten, omdat het salaris van de verdediger flink op de begroting van ADO drukte.

Zijn vertrek bij ADO laat Beugelsdijk niet koud. "Ik krijg er kippenvel van", reageert hij op zijn vertrek, "Ik heb daar zeventien jaar gespeeld, het is eigenlijk een tweede thuis. Dat is mijn club en dat zal altijd zo blijven. Maar dit was een mooie stap voor mij en ik ga er alles aan doen om het hier te laten slagen."

"We waren op zoek naar een versterking voor de achterhoede, omdat dit de enige positie was die we nog niet dubbel bezet hadden", lichtte Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, toe.

Bij Sparta wordt Beugelsdijk herenigd met trainer Henk Fraser, met wie hij een aantal seizoenen samenwerkte bij ADO.

Kind van de club

Beugelsdijk was als kind van de club flink wat jaren aan ADO verbonden. In 2000 sloot hij aan bij de jeugdopleiding van ADO, dat hem tien jaar later voor twee seizoenen uitleende aan FC Dordrecht.

In 2012 maakte hij zijn debuut voor ADO. Na twee seizoenen verkaste hij naar het Duitse FSV Frankfurt, maar omdat hij heimwee had naar Den Haag kwam hij na één seizoen alweer terug naar ADO. In totaal speelde Beugelsdijk meer dan 200 wedstrijden voor de residentieclub.

Beugelsdijk: 'Ik luister altijd naar mijn moeder'

STER reclame