In Beek en Donk viel na noodweer een boom op een auto, zonder slachtoffers SQ Vision

Na ruim een week tropische warmte trekt nu onweer en regen over Nederland. Rond 16.00 trokken vanuit België de eerste buien Noord-Brabant binnen. In Veghel is hagel gevallen, meldt Omroep Brabant, en in Beek en Donk kwam een omgevallen boom op een auto terecht. Daarbij vielen geen slachtoffers.

In Loon op Zand zijn er door stormschade takken op de weg terecht gekomen, en is een fietstunnel onder water komen te staan, meldt de politie:

In Kaatsheuvel zorgde de plotselinge regen ervoor dat bezoekers aan De Efteling niet meer genoeg onderlinge afstand hielden. In zulke gevallen worden mondkapjes uitgedeeld, zegt het pretpark in een reactie op Twitter.

In Noord-Limburg moest de brandweer meerdere keren in actie komen vanwege wateroverlast en losgewaaide takken, meldt 1Limburg. In Tegelen kwam een omgewaaide boom terecht op een garage.

Aan het begin van de avond was Overijssel aan de beurt, meldt RTV Oost: in Dalfsen werd een weg versperd door een omgevallen boom, op de A28 bij Zwolle had het verkeer last van takken op de weg.

Waar en wanneer hagel, onweer en harde wind ontstaat, is lastig te voorspellen, zegt weerman Gerrit Hiemstra: de buien vallen zeer plaatselijk. Ze kunnen wel lang blijven hangen op dezelfde plek, waardoor er wateroverlast kan ontstaan. Ook automobilisten moeten rekening houden met gladde wegen, waarschuwt Rijkswaterstaat, als er ineens veel regen valt op dezelfde plek.

Gerrit Hiemstra: 'Zware regen op komst'

STER reclame