1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Pro Shots
NOS Wielrennen

Zwitserse overheid zet streep door WK wielrennen

De WK wielrennen in Zwitserland gaan niet door. Dat heeft de UCI laten weten nadat de nieuwe coronamaatregelen in Zwitserland waren bekendgemaakt.

De Zwitserse federale overheid besloot woensdag dat het verbod op evenementen met meer dan 1.000 toeschouwers of meer dan 1.000 deelnemers verlengd wordt tot en met september.

De WK, waar meer dan 1.200 renners uit 90 landen aan zouden meedoen, stonden voor 20 tot en met 27 september in Aigle-Martigny gepland.

Liefst in Europa

De internationale wielerunie UCI laat weten op zoek te gaan naar een andere locatie voor het WK. "Het liefst in Europa en op dezelfde data in september", staat in een verklaring.

"We zoeken naar een zelfde soort omgeving als Aigle-Martigny, die past bij de type renners die van plan waren om deel te nemen in Zwitserland."

De UCI wil uiterlijk 1 september duidelijkheid verschaffen over de eventuele nieuwe locatie.

Dumoulin baalt dat WK niet doorgaat

Jumbo-Visma-renner Tom Dumoulin baalt dat het WK geen doorgang kan vinden. De tijdritspecialist zou geen gooi doen naar de wereldtitel in het tijdrijden omdat die wedstrijd samenvalt met de slotdag van de Tour de France, maar was wel van zins aan de start te verschijnen bij de wegwedstrijd een week later.

"Het was te verwachten, maar het is wel balen", reageerde Dumoulin na de eerste etappe van Critérium du Dauphiné. "Corona doet gekke dingen, het maakt de wereld er niet makkelijker op. Blijkbaar was dit de enige beslissing."

    Deel artikel:

    Advertentie via Ster.nl