AP
NOS NieuwsAangepast

Doden en gewonden bij treinontsporing in Schotland

Bij een treinontsporing nabij de Schotse stad Stonehaven zijn drie doden gevallen, onder wie de machinist, meldt de politie. Zes mensen zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De trein ontspoorde ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van de stad Aberdeen, vermoedelijk door een landverschuiving. Er was veel rook te zien in de omgeving van de plaats waar de trein uit de rails liep.

Op deze luchtbeelden is de ontsporing goed te zien:

Passagierstrein ontspoord in Schotland

Politie en andere hulpdiensten rukten in groten getale uit voor het incident met een trein van spoorwegbedrijf Scotrail. De Britse premier Boris Johnson heeft op Twitter zijn waardering uitgesproken voor de hulpdiensten, en zijn medeleven betuigd .

De Schotse premier Nicola Sturgeon sprak van een extreem ernstig incident en betuigde haar medeleven met de betrokkenen. Ze zei ook dat de trein is ontspoord in een voor hulpdiensten lastig te bereiken gebied.

Landverschuiving

Het gaat volgens NS-directeur Roger van Boxtel om een passagierstrein van NS-dochter Abellio. Het voertuig was onderweg naar Glasgow. Hij schrijft op Twitter dat het ongeluk mogelijk een gevolg is van een landverschuiving.

Grote delen van Schotland zijn in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door overstromingen als gevolg van noodweer.

Spoorbeheerder Network Rail Scotland meldde vanmiddag een landverschuiving bij Carmont, in de nabijheid van de plek waar de trein ontspoorde.

De verschuiving is op beelden te zien:

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl