Junior Moraes viert zijn treffer tegen FC Basel

Sjachtar moeiteloos langs Basel en treft nu Inter in halve finales

Sjachtar Donetsk is maandagavond in de halve finales van de Europa League de tegenstander van Internazionale. De Oekraïners ontdeden zich van FC Basel door met 4-1 te winnen.

Het treffen in de kwartfinale van het tweede Europese bekertoernooi werd vanwege de coronapandemie over één duel gespeeld. De Veltins-Arena in Gelsenkirchen was daarvoor het decor.

Sjachtar had in het stadion van Schalke 04 geen kind aan FC Basel, waar Ricky van Wolfswinkel in de tweede helft mocht invallen. De Oekraïners, vorige week nog met 3-0 te sterk voor VfL Wolfsburg, mochten al na anderhalve minuut juichen.

Spelers van Sjachtar Donetsk

Een hoekschop van Sjachtar belandde op het hoofd van de attente Junior Moraes, die geen moeite had de weifelende keeper Djordje Nikolic te verschalken. Nikolic is tweede doelman bij de Zwitsers, maar kreeg zijn kans omdat vaste keeper Jonas Omlin ontbreekt wegens een blessure.

Snelle omschakeling

Niet veel later lag ook de 2-0 achter de 23-jarige Serviër, al kon hij er dit keer weinig aan doen. Na een snelle omschakeling aan de kant van Sjachtar belandde de bal voor de voeten van Taison. De Braziliaan haalde uit, zijn schot leek naast te gaan, maar via het been van verdediger Fabian Frei verdween de bal in het doel.

Na 73 minuten werd Van Wolfswinkel samen met nog twee verse krachten ingebracht om een comeback te forceren. Veel hielp het niet want een minuut later ging de bal aan de andere kant, na een overtreding van Yannick Marchand op Taison, op de stip.

Alan Patrick had geen moeite om Nikolic de verkeerde kant op de sturen en Basel zo de definitieve nekslag te geven. Dodo maakte er met een hard schot vervolgens 4-0 van waarna Van Wolfswinkel de eer redde met een intikker.