De Amerikaanse president Trump is tijdens een persconferentie in het Witte Huis weggehaald door beveiligers. Na een paar minuten kwam hij terug. Hij sprak over de coronacrisis toen hij abrupt de persruimte verliet.

Een beveiliger onderbrak Trump en haalde hem weg bij de persconferentie:

Beveiliger haalt Trump weg tijdens persconferentie

Trump vertelde dat er in de buurt van het Witte Huis is geschoten en dat iemand naar het ziekenhuis is gebracht. De situatie was snel onder controle, liet hij weten.

De president wist niets over zijn of haar toestand "Het lijkt erop dat de persoon werd neergeschoten door de geheime dienst, dus we zullen zien wat er gebeurt", zei Trump.

De Secret Service maakte later bekend dat rond 18.00 uur plaatselijke tijd een 51-jarige man op de beveiligingsdienst afliep en zei dat hij gewapend was. Daarop rende de verdachte op de bewaker af en leek hij naar een voorwerp in zijn kleding te grijpen, zegt de geheime dienst.

Deed alsof

De verdachte deed daarbij alsof hij wilde gaan schieten, waarop de bewaker het vuur opende op de man. Hij werd geraakt in zijn borst. Naast de verdachte werd ook de bewaker na het schietincident naar het ziekenhuis overgebracht.

Twee politiebronnen zeggen tegen nieuwszender CNN dat de verdachte ongewapend was. Een regeringsfunctionaris zegt juist dat er sprake was van een schutter in de buurt van het Witte Huis die is ingerekend.

STER reclame