Een groep van twintig jongeren heeft gisteren onrust veroorzaakt bij een zwembad in Almen. De politie hield twee jongeren aan. Een van hen sloeg een agent tegen het hoofd. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Volgens de politie veroorzaakte de groep overlast bij het buitenzwembad in Almen. Ze waren zo vervelend dat het zwembadpersoneel de politie inschakelde, schrijft Omroep Gelderland.

Een 18-jarige jongen uit Eefde werd in eerste instantie aangehouden voor belediging. Maar volgens de politie verzette hij zich bij zijn aanhouding en sloeg daarbij een agent tegen het hoofd. Een 19-jarige Zutphenaar weigerde te zeggen wie hij was en kon zich niet identificeren. Bij zijn aanhouding stribbelde hij tegen.

Blokkade politiebureau

Aan het begin van de avond kwam de groep verhaal halen bij het politiebureau in Zutphen. Daar werd de toegangspoort enige tijd geblokkeerd. De politie omschrijft de groep als recalcitrant.

"Om de jongeren te verwijderen moesten agenten gebruik maken van pepperspray en de wapenstok. Meerdere agenten waren nodig om ze uiteindelijk te laten vertrekken."

Bij de groep waren ook ouders van sommige jongeren aanwezig. Een moeder is aangehouden omdat ze de aanhouding van haar zoon belemmerde.

STER reclame