Reddingsbrigade aan het werk op het Zuiderstrand in Den Haag Regio 15

De Haagse reddingsbrigade heeft vandaag opnieuw de rode vlag gehesen vanwege gevaarlijke stroming in zee. "Ga de zee niet in", zegt de Haagse reddingsbrigade. De rode vlag wappert langs de gehele Haagse kustlijn.

Vanmorgen waarschuwde de reddingsbrigade al voor stroming en aflandige wind. Het advies was toen om niet verder dan de knieën het water in te gaan.

Ook gisteren werd de rode vlag gehesen. Het was toen een extreem drukke dag voor de redders. In totaal werden 268 mensen uit het water gehaald die aan de kust van Den Haag in de problemen waren gekomen. Twee zwemmers zijn daar overleden. Op twee andere plekken aan de Noordzeekust verdronken ook nog personen.

Aan 59 mensen werd eerste hulp verleend. Ook werden tientallen verdwaalde kinderen met hun ouders herenigd, zo blijkt uit een inventarisatie die de brigade vandaag bekendmaakte.

Volgens de reddingsbrigade veroorzaakte de combinatie van sterke stroming en de wind die was opgestoken, "een zeer verraderlijke zee", schrijft Omroep West.

Stranden Noord-Holland

Ook op het strand van Zandvoort is de rode vlag gehesen, meldt NH Nieuws. Volgens de Reddingsbrigade Zandvoort zijn vanwege de gevaarlijke stromingen vandaag al meerdere zwemmers uit het water gehaald.

De Veiligheidsregio Kennemerland liet eerder vanmorgen weten dat er geen waarschuwingen waren voor de kust van Noord-Holland. Daarna meldde de reddingsbrigade in Zandvoort dat er een gele vlag is gehesen. Inmiddels is dat dus aangepast naar een rode vlag.

Voor de Zeeuwse stranden en de stranden op de Waddeneilanden gelden nog geen waarschuwingen.

In deze video leggen we uit wat een muistroom is:

Wat is een muistroom en hoe kom je er uit?

STER reclame