Collin Morikawa toont trots zijn trofee na zijn zege op het PGA Championship
NOS Sport

Golftalent Morikawa wint PGA Championship dankzij fenomenale slotronde

De Amerikaan Collin Morikawa heeft verrassend het PGA Championship in San Francisco op zijn naam geschreven. Het was voor de 23-jarige Morikawa pas de tweede keer dat hij aan een majortoernooi meedeed. Joost Luiten eindigde op een gedeelde 51ste plaats.

Morikawa troefde de gehele wereldtop af door in de vierde en laatste ronde in 64 slagen (6 onder par) rond te gaan. Dat was de beste slotronde in 25 jaar voor een PGA-kampioen.

Vooral zijn fraaie afslag op de zestiende hole, die een eagle opleverde, en een chip van twaalf meter op de veertiende hole hadden luid applaus verdiend. Vanwege het coronavirus was er echter geen publiek aanwezig in San Francisco.

De tweede plaats werd met twee slagen achterstand gedeeld door de Engelsman Paul Casey en de Amerikaan Dustin Johnson. Titelverdediger Brooks Koepka was bij het ingaan van de laatste ronde nog kansrijk, maar noteerde een hopeloze score van 74 en zakte daarmee uit de top-20.

Voorbestemd

"Dit was voorbestemd", jubelde winnaar Morikawa. "Toen ik vanochtend wakker werd, voelde ik dat het zou gaan gebeuren. En het houdt niet op hier, dit smaakt absoluut naar meer."

Joost Luiten in actie tijdens het PGA Championship in San Francisco

Joost Luiten wist zich op de slotdag iets te verbeteren. Met een ronde van 69 (-1) steeg de Nederlander van de 59ste naar de 51ste plaats.

De 34-jarige Luiten had in de derde ronde het uitzicht op een goede eindklassering verknald met een score van 73. En ook op de laatste dag leek het met drie bogeys op de eerste negen holes mis te gaan. Met vier birdies in het vervolg wist hij het toernooi toch met een goed gevoel af te sluiten.

'Voelde nooit als echte major'

Desondanks keek de Nederlandse golfer niet met een goed gevoel terug op het eerste majortoernooi van het seizoen. "De cut halen in een major is op zich natuurlijk niet slecht, maar met een 51ste plaats kan ik natuurlijk niet tevreden zijn", liet Luiten weten op zijn website. "Mijn swing voelde drieënhalve ronde in het US PGA Championship eigenlijk niet echt goed."

Luiten was wel tevreden over zijn laatste ronde. "Heel positief is in ieder geval dat de laatste negen holes die ik in -4 speelde, mijn beste negen holes zijn in lange tijd. In ieder geval een goed slot van deze major die door het gebrek aan publiek nooit echt als een major voelde, je mist toch sfeer op de baan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl