Frank Louter
NOS Sport

Ook turncoach Louter geeft gevolg aan KNGU-verzoek en doet stap terug

In navolging van turntrainers Wolther Kooistra en Nico Zijp doet ook Frank Louter een stap terug. De clubtrainers hadden van de turnbond KNGU het uitdrukkelijke verzoek gekregen hun activiteiten (tijdelijk) te staken, omwille van het onafhankelijk onderzoek naar misstanden in de turnsport.

Enkele dagen nadat het schandaal in het Nederlandse turnen was losgebroken, had de KNGU bondscoach Gerben Wiersma en bondstrainer Vincent Wevers al op non-actief gesteld.

Zet Kiens ook stap opzij?

Vier clubcoaches die betrokken zijn bij de training van leden van het nationale team - Louter (TON Almelo), Kooistra (TURNZ Amsterdam Gymnastic), Zijp (Topturnen Zuid) en Patrick Kiens (PAX Haarlemmermeer) - werden dringend verzocht een stap opzij te doen. Die vier zijn niet in dienst van de bond en hoeven dus geen gevolg te geven aan dat verzoek.

Kooistra en Zijp legden eerder deze week al hun taken neer. Of Kiens ook een stap opzij zal zetten is nog niet bekend. TON Almelo, de club van Louter, bedrukt dat de trainer alleen voor de duur van het onafhankelijke onderzoek een stap opzij zet. De Almelose club gaat ervan uit dat het deel van het onderzoek voor de 'actieve sport' in maximaal anderhalve maand afgerond kan zijn.

De KNGU wil benadrukken dat de zes coaches geen straf is opgelegd. "Het verzoek om voorlopig een stap opzij te doen, is om het onderzoek niet in de weg te zitten", aldus NOS-verslaggever Vlado Veljanoski.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl