Wanhoop bij Cristiano Ronaldo Pro Shots

Juventus werd dit seizoen (net als de acht voorgaande jaren) Italiaans kampioen, maar na de verloren Coppa Italia-finale en de onverwacht vroege uitschakeling in de Champions League gaat het er hard aan toe in Turijn.

Alleen de landstitel is voor de beleidsbepalers niet genoeg, met de investeringen (lees: de komst van Cristiano Ronaldo) moest de grootste voetbalprijs in Europa worden behaald. Maar voor het tweede jaar op rij gaat die droom in rook op: vorig seizoen was Ajax te sterk, dit seizoen struikelde de ploeg over Olympique Lyonnais.

Verwachtingen

En dus moet er worden ingegrepen. Een dag na de uitschakeling werd trainer Maurizio Sarri zonder pardon al op straat gezet. Enkele uren later werd clubicoon Andrea Pirlo aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De oud-speler van de 'Oude Dame' werd vorige week nog gepresenteerd als trainer van het beloftenteam, maar schuift nu al door naar de hoofdmacht.

De verwachtingen zijn hooggespannen. Met de komst van Pirlo moeten de zo gekoesterde resultaten wel worden behaald. De kranten hebben het zelfs al over 'Pirlolandia'.

Nieuwe Juventus-trainer Andrea Pirlo siert de voorpagina van de Gazzetta dello Sport NOS

"We zijn ervan overtuigd dat Pirlo bij zijn debuut op de bank alles heeft wat nodig is om een excellente en getalenteerde ploeg naar nieuwe successen te leiden", aldus de clubleiding zaterdagmiddag.

Voor vedette Ronaldo was het vertrek van Sarri niet genoeg. De Portugees kondigde aan na te denken over zijn toekomst bij de Italiaanse club. "Het seizoen 2019-2020 is voor ons voorbij, veel later dan normaal maar toch eerder dan we hadden verwacht", liet de aanvaller op zijn Instagram-pagina weten.

"Nu is het tijd om de ups en downs te analyseren, want kritisch denken is de enige manier om te verbeteren."

Ronaldo: "Een enorme club als Juventus moet altijd denken als de beste ter wereld, werken als de beste ter wereld, zodat we onszelf een van de beste en grootste clubs ter wereld mogen noemen. Het opnieuw winnen van de Serie A in zo'n moeilijk jaar is iets waar we erg trots op zijn. Maar de fans eisen meer van ons. En we moeten de verwachtingen waarmaken."

Korte vakantie

Ronaldo heeft nog een doorlopend contract, maar het is allerminst zeker dat hij ook volgend jaar het shirt van Juventus draagt.

"Laten we deze korte vakantie gebruiken om de beste beslissingen voor de toekomst te nemen en sterker en toegewijder dan ooit terug te komen", schreef de vijfvoudig Champions League-winnaar.

STER reclame