Bent Viscaal viert zijn eerste overwinning in de Formule 3 Getty Images

Bent Viscaal heeft voor het eerst in zijn carrière een overwinning geboekt in de Formule 3. De Nederlandse coureur van MP Motorsport hield op Silverstone Lirim Zendeli na een spectaculaire laatste ronde achter zich.

De 20-jarige Viscaal was de race vanaf de derde positie gestart. Nadat een safety car de spanning in de race even had onderbroken, maakten Zendeli en Viscaal zich langzaam los van de rest van het veld.

Rondenlang reed de Nederlander vlak achter de Duitser, maar in de laatste ronde plaatste Viscaal een aanval. Zendeli gaf zich echter niet zomaar gewonnen, waardoor er een spectaculair gevecht ontstond.

Bekijk hieronder de spannende laatste bochten:

Viscaal wist uiteindelijk nipt voor Zendeli over de finish te rijden. "Ik zag dat hij tegen het eind van de race te veel van zijn banden had gevraagd", vertelde Viscaal bij Langs de Lijn. "Gelukkig kon ik hem nog net voorbij."

Tijd voor een groot feest heeft de jonge Nederlander niet. "Ik moet meteen door naar Barcelona en zit morgenvroeg om acht uur weer in de simulator."

Viscaal heeft weinig tijd om te feesten: 'Morgenvroeg weer in de simulator'

De zege van Viscaal is zijn eerste in de Formule 3. Hij pakte eerder dit jaar al zijn eerste podiumplek in de GP van Hongarije. "Ik hoop op meer podiumplekken en zeges", aldus Viscaal, die een stoeltje in de Formule 1 als einddoel heeft.

Teamgenoot Richard Verschoor eindigde op de achttiende plaats.

STER reclame