Jarrett Allen (l) en Caris LeVert vieren de overwinning van Brooklyn Nets
NOS Sport•

Brooklyn Nets en Orlando Magic verzekeren zich ook van play-offs NBA

Brooklyn Nets en Orlando Magic hebben in de NBA de laatste twee tickets voor de play-offs in de Eastern Conference veroverd. In de Western Conference zijn nog zes ploegen in de race voor het allerlaatste ticket voor de play-offs van de Amerikaanse basketbalcompetitie.

De Nets haalden de play-offs op eigen kracht door winst op Sacramento Kings (119-106). Orlando verloor weliswaar van Philadelphia 76ers (108-101), maar kon enkele uren later alsnog juichen toen rivaal Washington Wizards onderuitging tegen New Orleans Pelicans (118-107).

Toronto Raptors, de regerend kampioen, werd overklast door Boston Celtics, dat de teugels enigszins liet vieren na een voorsprong van 40 punten: 122-100. De Raptors en Celtics zijn beide ook al zeker van een plaats bij de laatste zestien.

Celtics overklassen kampioen Raptors

De NBA-wedstrijden worden gespeeld zonder publiek en met schermen waarop supporters te zien zijn. In Orlando zitten de teams die nog kans maken op de play-offs al sinds juni afgesloten van de buitenwereld bij elkaar op de ESPN Sport Campus bij Disney World.

Grote namen als Golden State Warriors (de laatste vijf jaar deelnemer aan de NBA-finals, maar dit seizoen laatste in de Western Conference) en Cleveland Cavaliers (vier van de laatste vijf jaar in NBA-finals) zijn al uitgespeeld.

De play-offs beginnen vanaf 17 augustus en de finale is op 30 september.

Welke clubs zijn zeker van de NBA play-offs?

Eastern Conference Western Conference
Milwaukee Bucks Los Angeles Lakers
Toronto Raptors Los Angeles Clippers
Boston Celtics Denver Nuggets
Miami Heat Houston Rockets
Indiana Pacers Utah Jazz
Philadelphia 76ers Oklahoma City Thunder
Brooklyn Nets Dallas Mavericks
Orlando Magic

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl