AFP

In het zuiden van India is een passagiersvliegtuig bij de landing van de baan gegleden. Daarbij zijn zeker 17 inzittenden omgekomen, onder wie mogelijk beide piloten. Een woordvoerder van de luchthaven laat weten dat er mogelijk 123 gewonden zijn. Zeker 15 mensen zouden er slecht aan toe zijn.

Het ongeluk gebeurde rond 19:00 uur lokale tijd op Calicut International Airport, ook wel bekend als Karipur Airport, in de deelstaat Kerala.

Het toestel van Air India Express, een dochteronderneming van Air India, had inclusief bemanning 191 mensen aan boord. Onder hen waren ook kinderen. Op beelden is te zien dat het vliegtuig naast de landingsbaan ligt en in twee stukken is gebroken. Nog zeker vier passagiers zouden in het wrak vastzitten.

De gewonden worden met ambulances en personenauto's afgevoerd:

Vliegtuig glijdt van landingsbaan in India

Het vliegtuig, een Boeing 737-800, kwam uit Dubai en was onderweg naar de kuststad Kozhikode. Het ging om een repatriëringsvlucht van Indiërs die vanwege het coronavirus uit het buitenland werden teruggehaald. Vanwege de pandemie is er momenteel nauwelijks commercieel vliegverkeer in het land.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. Uit beelden van de luchthaven wordt duidelijk dat de grond naast de landingsbaan aan twee kanten zeer steil afloopt. De regio kampte de afgelopen dagen bovendien met hevige regenval, waardoor het zicht van de piloten waarschijnlijk is belemmerd. De Indiase luchtvaartautoriteiten zijn een onderzoek begonnen.

De Indiase premier Modi heeft via Twitter zijn medeleven aan de nabestaanden uitgesproken.

STER reclame