Jason Day in actie op het PGA Championship
NOS Sport

Day en Todd leiden in eerste major van 2020, Luiten in middenmoot

Jason Day en Brendon Todd gaan na de openingsdag van het PGA Championship, het eerste majortoernooi van 2020, aan de leiding. Day, de Australische golfer die in 2015 op het PGA Championship zijn enige majorzege boekte, liep een foutloze ronde met vijf birdies.

Todd maakte zeven birdies, maar de Amerikaanse golfer moest ook twee bogeys noteren. Met -5 hebben de koplopers één slag voorsprong op negen achtervolgers, onder wie Brooks Koepka, de Amerikaanse winnaar in 2018 en 2019.

Todd ging vorige week na de derde dag in Memphis aan kop, maar een belabberde ronde (vijf bogeys) wierp hem terug naar de vijftiende plaats.

Joost Luiten staat in San Francisco in de middenmoot. De 34-jarige golfer doet voor de negentiende keer mee aan een major en staat momenteel op plaats 68. Zijn beste prestatie op een major was in 2012 op het PGA Championship toen hij 21ste werd.

Joost Luiten tijdens een voorbereiding op het PGA Championship

Luiten had op de banen van Harding Park in San Francisco, waar geen toeschouwers toegestaan waren, 71 slagen (+1) nodig: drie bogeys en twee birdies.

Hij zou aanvankelijk niet meedoen aan het toernooi in de Verenigde Staten vanwege de verplichte quarantaine, maar besloot vijf dagen later toch deel te nemen, toen bekend werd dat de maatregelen voor golfers werden versoepeld.

In totaal bleven 47 spelers onder par. Dat gold niet voor de mondiale topdrie: Justin Thomas (+1), Jon Rahm (par) en Rory McIlroy (par).

Tiger Woods ging rond in -2, zijn beste opening op een major sinds het British Open van 2012 en zijn beste eerste ronde op het PGA Championship sinds 2009.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl