Sergio Ramos krijgt rood in de heenwedstrijd tegen Manchester City AFP

Vijf maanden lang was er geen Champions League-voetbal vanwege de coronapandemie. Maar deze dagen wordt er weer volop gevoetbald. En het contrast is groot. Heel groot.

Het restant van het Champions League-seizoen 2019/2020 wordt versneld, in ruim twee weken, afgewerkt, met vanavond de wedstrijden Manchester City-Real Madrid en Juventus-Olympique Lyonnais. Topaffiches.

Voorronden beginnen ook al

Dat geldt wat minder voor de duels van zaterdag. Dan neemt SP Tre Fiori uit San Marino het op tegen Linfield uit Noord-Ierland en mag Inter d'Escaldes uit Andorra afreizen naar Kosovo voor het duel met Drita.

Ook Champions League, maar dan de voorbereidende ronde, een ronde vóór de eerste kwalificatieronde. Inderdaad, de start van alweer het nieuwe seizoen.

Terug naar de grote jongens. De Champions League was in februari al gevorderd tot de achtste finales. Atalanta, Paris Saint-Germain, RB Leipzig en Atlético Madrid kwamen daarin al in actie en bemachtigden een plek in de kwartfinales.

Zover wisten Juventus, Olympique Lyonnais, Manchester City, Real Madrid, Bayern München, Chelsea, FC Barcelona en Napoli nog niet te komen. Zij strijden in de returns van de achtste finales nog om een plek bij de laatste acht.

Vanaf de kwartfinales worden alle wedstrijden in Portugal gespeeld. En binnen twee weken, op 23 augustus om precies te zijn, moet de winnaar bekend zijn.

De Jong: 'Vier duels winnen en je hebt de Champions League'

Als Napoli de kwartfinales bereikt, is dat voor het eerst in de clubhistorie. Twee keer eerder reikte de Italiaanse club tot de laatste zestien van de Champions League. In 2012 versperde Chelsea de weg naar de laatste acht en in 2017 was Real Madrid te sterk in de achtste finales.

Bayern München staat al met een been in de kwartfinales na een 3-0 overwinning bij Chelsea. Memphis Depay, die terug is van zijn blessure, kan met Olympique Lyonnais in Turijn tegen Juventus de klus klaren. In de heenwedstrijd werd het 1-0 voor de club uit Frankrijk.

Depay gelooft in Champions League-kansen Lyon: 'Kunnen het afmaken'

Real Madrid verloor de eerste wedstrijd van de achtste finales thuis met 2-1 van Manchester City. De Koninklijke moet het in de return doen zonder Sergio Ramos, die in de heenwedstrijd met rood van het veld werd gestuurd.

Barcelona moet na een 1-1 gelijkspel bij Napoli ook nog flink aan de bak om de volgende ronde te bereiken. Arturo Vidal kreeg in Italië in de laatste minuten rood en moet vanaf de tribune toekijken.

Resterend programma Champions League

Fase Datum Wedstrijd (Uitslag heenwedstrijd) Speelstad
Achtste finales 7 augustus Juventus-Olympique Lyonnais (0-1) Turijn
Achtste finales 7 augustus Manchester City-Real Madrid (2-1) Manchester
Achtste finales 8 augustus Bayern München-Chelsea (3-0) München
Achtste finales 8 augustus FC Barcelona-Napoli (1-1) Barcelona
Kwartfinales 12 augustus Atalanta-Paris Saint-Germain Lissabon
Kwartfinales 13 augustus RB Leipzig-Atlético Madrid Lissabon
Kwartfinales 14 augustus Napoli/Barcelona-Chelsea/Bayern München Lissabon
Kwartfinales 15 augustus Real Madrid/Manchester City-Lyon/Juventus Lissabon
Halve finales 18 augustus Winnaar kwartfinale 1-winnaar kwartfinale 2 Lissabon
Halve finales 19 augustus Winnaar kwartfinale 3-winnaar kwartfinale 4 Lissabon
Finale 23 augustus Winnaar halve finale 1-winnaar halve finale 2 Lissabon

STER reclame