Omroep Flevoland

Wethouder Geert Post van Urk legt zijn taken voorlopig neer. Dat is vanavond besloten in een vergadering met de fractievoorzitters en het college van burgemeester en wethouders. Burgemeester Ineke Bakker stelt een onafhankelijk integriteitsonderzoek in.

Post kwam in opspraak toen bleek dat hij een nevenfunctie bij het transportbedrijf van zijn zoon had verzwegen. De zoon is vorige week gearresteerd toen de Britse douane ruim 400 kilo harddrugs bij hem vond.

De 32-jarige zoon werd bij Calais opgepakt met 250 kilo cocaïne en zo'n 170 kilo speed in zijn vrachtwagen. Die zat verstopt in een dubbele bodem van containers met bloemen.

Post heeft zijn excuses aangeboden, maar hij blijft ook overtuigd van de onschuld van zijn zoon:

'Duizend procent overtuigd van zijn onschuld'

De partij van Post, de SGP, laat in een verklaring weten dat de beslissing om zijn taken tijdelijk neer te leggen in samenspraak met zijn partijgenoten is genomen. De SGP noemt het niet vermelden van de nevenfunctie "onhandig" en betreurt dat dit afstraalt op het dorp, gemeentebestuur en de partij.

Post legt zijn taken neer zolang het onderzoek duurt. Volgens Omroep Flevoland erkent de wethouder dat het fout is geweest om de nevenfunctie niet te melden bij de gemeente en heeft hij zijn excuses daarvoor aangeboden. Tot hij zijn taken weer op kan pakken, neemt wethouder Freek Brouwer deze waar.

STER reclame