Dylan Groenewegen ANP

Dylan Groenewegen heeft voor het eerst gereageerd op de zware crash woensdag tijdens de Ronde van Polen waarbij door zijn toedoen Fabio Jakobsen ten val kwam en zwaar gewond raakte. Groenewegen week tijdens de eindsprint van zijn lijn en stak bovendien zijn elleboog uit, waardoor een massale valpartij ontstond.

Jakobsen wordt op dit moment in een kunstmatige coma gehouden. Groenewegen hield een gebroken sleutelbeen over aan de val.

"Ik vind het verschrikkelijk wat er gisteren gebeurd is", schrijft Groenewegen op social media. "Ik denk aan hem, constant."

Ploegleider Richard Plugge laat weten het voorval te zullen bespreken met Groenewegen. "Samen met Merijn Zeeman (ploegleider, red.) ben ik bij Dylan geweest in het ziekenhuis, waar hij is geopereerd aan een gebroken sleutelbeen. Dylan voelt zich vreselijk en is zwaar aangeslagen. Ook voor hem geldt dat op dit moment alleen het herstel van Fabio en de anderen die gewond zijn geraakt bij de val telt."

Ondertussen is ook de hashtag #ForzaFabio in het leven geroepen. Zijn ploeg Deceuninck-Quickstep roept iedereen op om de hashtag te delen en zo de 23-jarige sprinter te steunen.

STER reclame