Patrick Joosten in het shirt van Sparta
NOS VoetbalAangepast

FC Groningen haalt Joosten, ziet Zeefuik vertrekken naar Hertha BSC

FC Groningen heeft zich versterkt met Patrick Joosten van FC Utrecht. De 24-jarige aanvaller tekende een contract voor drie seizoenen. Zijn contract bij Utrecht liep nog een jaar door. Joosten kwam in 2015 over van NEC.

In de afgelopen twee seizoenen werd Joosten achtereenvolgens verhuurd aan VVV-Venlo en Sparta Rotterdam. Hij speelde in totaal 77 wedstrijden in de eredivisie, waarin de geboren Nijmegenaar elf keer scoorde.

Joosten is na Damil Dankerlui (Willem II), Wessel Dammers (Fortuna Sittard) en natuurlijk Arjen Robben de vierde aanwinst van de Groningers voor het komende seizoen. Groningen zag donderdag Deyovaisio Zeefuik vertrekken.

Hertha nieuwe werkgever Zeefuik

Zeefuik speelt vanaf komend seizoen voor het Duitse Hertha BSC, waar hij een meerjarig contract heeft getekend.

Deyovaisio Zeefuik bij zijn presentatie als speler van Hertha BSC

FC Groningen ontvangt volgens Het Dagblad van het Noorden 4 miljoen euro voor de 22-jarige rechtervleugelverdediger, maar moet daarvan de helft aan Ajax afstaan. Zeefuik genoot zijn jeugdopleiding bij de club uit Amsterdam.

Het is Groningen wel gelukt om bij de transfer een "stevig" doorverkooppercentage te bedingen. Hertha eindigde afgelopen seizoen als tiende in de Bundesliga.

Amerikaans/Spaanse aanvaller voor Heracles

Heracles Almelo heeft aanvaller Luca de la Torre voor twee jaar vastgelegd met een optie voor nog een seizoen. Hij komt transfervrij over van Fulham.

Luca de La Torre

De 22-jarige De la Torre werd geboren in de Verenigde Staten en heeft ook een Spaans paspoort. Hij stond vier seizoenen onder contract bij Fulham, maar speelde bijna nooit in het eerste elftal.

Afgelopen seizoen acteerde hij vooral in Fulham onder 23. De la Torre, die ook als flankspeler en aanvallende middenvelder uit de voeten kan, speelde een interland voor de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl