Mireille Droste met haar foto en het origineel Mireille Droste

"Wie kan dit bedenken?" Mireille Droste uit Deurningen is nog steeds onder de indruk: haar foto van een nagemaakte scène uit de film The Blue Lagoon leverde een mailtje op van hoofdrolspeler Christopher Atkins. "Ik was erg verbaasd."

Droste krijgt wel vaker te horen dat haar zoon Job lijkt op de blonde krullenkop in de romantische avonturenfilm uit 1980. Nu het vakantie is, kon ze hem overhalen te poseren als het idool uit haar jeugd. Hij had een krukje nodig om op gelijke hoogte te komen met de 18-jarige plaatsgenoot die Brooke Shields nadoet.

"Het is eigenlijk als een lolletje begonnen", zegt Droste in het NOS Radio 1 Journaal. "Omdat hij eigenlijk best goed leek, heb ik hem op Instagram gezet."

Job en Malane in de nagemaakte scène uit The Blue Lagoon Mireille Droste

Droste kreeg veel positieve reacties op de afbeelding en toen ineens ook dat mailtje van Atkins. Aanvankelijk dacht ze dat iemand haar in de maling nam. "Maar mijn dochter heeft de echte Christopher Atkins op Instagram opgezocht en gevraagd of hij gemaild had. Hij reageerde: ja, ik ben het echt."

Atkins had lovende woorden voor de fotoshoot, zegt Droste. "Hij zei: 'je hebt zo mooi neergezet wat wij met die film hebben willen zeggen. Ik voel het gewoon weer helemaal terug.' Echt op z'n Amerikaans. 'Amazing, je bent geweldig'." Atkins zei haar foto ook doorgestuurd te hebben aan regisseur Randal Kleiser.

Droste is verrukt met de reactie van de acteur, op wie ze vroeger verliefd was, zei ze tegen RTV Oost. Ze heeft goede hoop hem nog eens in het echt te ontmoeten.

"Hij zegt dat hij wel eens naar Nederland komt en me graag wil ontmoeten. Dat lijkt me echt hartstikke leuk. Ik ga hem dan zeker fotograferen."

STER reclame