Fabio Jakobsen voert samen met ploeggenoot Iljo Keisse het peloton aan Getty Images

Na zijn vreselijke val in de Ronde van Polen stromen op social media de steunbetuigingen binnen voor Fabio Jakobsen.

In binnen- en buitenland wordt intens meegeleefd met de Nederlandse sprinter, die op dit moment in een Pools ziekenhuis in een kunstmatige coma wordt gehouden.

Voormalig topsprinter en huidig directeur van de Tour Down Under, Stuart O'Grady, vernam het nieuws vanmorgen bij het opstaan. Hij zegt bijzonder geschrokken te zijn. "Onze gedachten zijn bij zijn familie, vrienden en team."

Ook Lance Armstrong reageert geschokt. "Ik loop al een tijd mee in deze wereld, maar ik denk dat ik nog nooit zo'n afschuwelijk ongeluk gezien. FabioSTRONG!"

Zijn ploeggenoten leven vanzelfsprekend zeer mee met Jakobsen. "Je komt sterker terug mijn vriend", meldt de Fransman Florian Senechal op zijn Instagram-account. Ook de Belg Remco Evenepoel toont zijn medeleven.

Iljo Keisse, die niet geselecteerd werd voor de Ronde van Polen, leeft ook mee met zijn ploegmakker. "Sprint voor je leven Fabio Jakobsen. Ik ken weinig mensen die zo sterk zijn als jij, dus als iemand dit kan winnen ben jij het."

Ook van buiten de wielerwereld wordt veel gereageerd op de crash van Jakobsen. Zo wensen schaatser Koen Verweij, voetbaltrainer Ruud Brood en schorttracker Daan Breeuwsma hem veel sterkte.

STER reclame