Ilse Uyttersprot in 2011
NOS Nieuws

Ex-vriend van Vlaamse oud-burgemeester vervolgd voor moord

De man die zich gisteren meldde bij de Belgische politie en bekende dat hij de oud-burgemeester van Aalst heeft omgebracht, wordt vervolgd voor moord. Volgens Vlaamse media gaat het om de 49-jarige Jurgen D., de ex-vriend van Ilse Uyttersprot.

De onderzoeksrechter in Dendermonde heeft de hechtenis van de verdachte verlengd. Het Openbaar Ministerie spreekt van een misdaad in de relationele sfeer. Meer details over de zaak worden nog niet vrijgegeven.

D. eerder voor geweld veroordeeld

Gisteren werd in een appartement het lichaam gevonden van Uyttersprot (53). Verdachte D. zou zijn ex zwaar hebben toegetakeld met een hamer. De krant Het Laatste Nieuws meldt dat hij eerder voor geweld is veroordeeld.

Hij kreeg in 2014 een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het stalken, belagen en wurgen van een ex-vriendin. De rechtbank oordeelde toen dat hij begeleiding moest zoeken voor zijn "agressieprobleem".

Ilse Uyttersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Ze raakte haar bevoegdheden vorig jaar kwijt, omdat ze vertrouwelijke informatie zou hebben gelekt. De laatste maanden was ze wethouder.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl