AFP
NOS NieuwsAangepast

Nederlanders geëvacueerd van Franse camping: 'Zagen de gloed van de vlammen'

Zo'n 2700 mensen in Zuid-Frankrijk hebben vannacht niet in hun eigen bed kunnen slapen door een grote bosbrand. Ook enkele campings werden ontruimd. Voor zover bekend zijn er geen doden gevallen, wel raakten 22 mensen lichtgewond onder wie veertien brandweermensen. De geëvacueerden werden opgevangen in sportzalen.

Ook de familie Oostindiën bracht de nacht door in zo'n sporthal. Gisteravond moest het gezin plots hun camping verlaten, vertelt de moeder van het gezin aan RTV Oost. Het gezin was al aan het inpakken omdat de vakantie bijna ten einde was. Toen ze wilden vertrekken van de camping, werden ze tegengehouden door de brandweer. Niemand mocht het terrein meer verlaten.

AFP
Geëvacueerden werden opgevangen in sporthallen, zoals deze in Sausset-les-Pins

Het gezin beleefde gisteren een "beangstigende" avond, zo beschrijft Berlinda Oostindiën aan de regionale omroep. De campinggasten werden naar een strandje gestuurd om te wachten; even later moesten ze naar een ander strand vanwege de rookontwikkeling.

Het zoontje van de moeder vergeet in de haast een T-shirt aan te trekken, een vrouw gaf hem een handdoek waarmee hij zich warm kon houden. "Het werd steeds donkerder, we zagen de gloed van de vlammen."

De avond eindigde in de sporthal. "De kinderen op een stretcher, mijn man op de harde grond." Het is de vraag of het vuur ook de camping van het gezin heeft bereikt. Het is nu wachten tot de auto met spullen van de camping gehaald kan worden. "Het sein brandmeester moet nog worden afgegeven."

Nog niet onder controle

De brand brak gistermiddag door onbekende oorzaak uit bij Martigues, 40 kilometer ten westen van Marseille. Door de brand is meer duizend hectare natuur verwoest.

De brandweer heeft 1800 mensen en ook blusvliegtuigen en -helikopters ingezet om de brand te bestrijden. Dat is lastig doordat het hard waait. Het vuur is nog niet onder controle, maar de brand breidt zich niet langer uit.

Ook vannacht was de brandweer nog druk bezig met blussen:

Bosbrand bij Marseille: 2700 mensen geëvacueerd

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl