Oud-wielrenner Laurens ten Dam heeft in de podcast grote kritiek op de organisatie van de Ronde van Polen. De kans op een ongeluk bij de finish van de eerste etappe was erg groot, zegt hij. De organisatie noemde volgens Ten Dam de finish van tevoren 'de snelste massasprint van de wereld'. Een finish naar beneden waar renners tachtig kilometer per uur gaan is volgens Ten Dam onverantwoord. Dat de sprinters acht maanden geen grote wedstrijd hadden gereden, hielp ook niet. "Ik denk dat ze opgefokt op de finish afkwamen."

Een Russisch vaccin tegen corona kan al in oktober beschikbaar zijn, zeggen de Russen zelf. Maar moleculair bioloog Marjolein Kikkert van het Leids Universitair Medisch Centrum heeft er weinig vertrouwen in. In de podcast zegt ze dat er nog helemaal niets is gepubliceerd over het vaccin, terwijl dat in de wetenschappelijke wereld wel een voorwaarde is. Volgens Kikkert kan het zijn dat de Russen in de ontwikkeling van het vaccin een paar stappen hebben overgeslagen.

En om iedereen van een woning te voorzien moet er fors worden bijgebouwd. Dat lukt niet. In de jaren 60 werden er zo'n 100.000 woningen per jaar gebouwd. Nu nog maar de helft, zegt Madeline Buijs, bouweconoom van ABN Amro. Er moet volgens haar echt een tandje bij.

Deze aflevering van Het Beste uit het Oog kun je hier beluisteren. Bevalt het? Vergeet je dan niet te abonneren!

STER reclame