SPS Media

In Schalkhaar heeft vannacht een explosie plaatsgevonden onder een carport bij een woning. De politie gaat uit van een gerichte aanslag. Niemand raakte gewond.

Het explosief is over de schutting gegooid. Vorige week werd er ook al een explosief bij het huis geplaatst. Toen was de schade minder groot.

Volgens RTV Oost wordt de bewoner verdacht van een aanrijding, vorig jaar op een terras in Deventer. Daarbij raakten meerdere mensen gewond. Aan het incident ging een ruzie vooraf. De politie doet geen mededelingen over de identiteit van de bewoner.

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie bekijkt camerabeelden en roept getuigen op zich te melden. Er wordt gezocht naar een man in zwarte kleding.

Een forensisch team doet onderzoek. Twee straten zijn daarvoor tijdelijk afgesloten.

Harde knal

Na de explosie vanochtend rond 4.00 uur brak er een kleine brand uit, die vanzelf uitdoofde. Grote delen van de schutting zijn weggeblazen. Op straat ligt veel puin. Bij zeker drie omliggende woningen zijn ruiten gesneuveld.

De knal was in de wijde omtrek te horen. "We hoorden een harde explosie en zaten rechtop in bed", zegt een buurvrouw tegen RTV Oost. "Je kijkt eerst in je eigen huis, daarna zagen we dat het aan de overkant was."

Een andere buurman heeft de knal ook gehoord. "Dat is heel erg schrikken. Ik heb even gekeken en de honden in veiligheid gebracht. De bewoners zijn ook heel erg geschrokken."

STER reclame